vk8 Creative Commons License 2006.02.25 0 0 103
Ahoy loygolf! A nickem megtévesztő, semmi köze a V8-as motorokhoz, annál több köze van viszont a lakcímemhez ;) Tehát marad a diesel.

A konkrét választás még messze van, úgy amúgy is nehéz dönteni, hogy az ember ki sem próbálta. Most azon vagyok, hogy valahogy megszerezzem az első közvetlen tapasztalatokat. Titeket pedig azért igyekszem faggatni, hogy megtudjam mire is kell odafigyelnem. Egy kicsit persze tartok az egésztől, mert nem vagyok egy autószerelő alkat, egy váltócserének már nem állnék neki :)

A karbantartás (persze kicsit sem mindegy, hogy ez mit jelent) nem ijeszt el, sem a felmerülő költségek (egy bizonyos határig), de két dolgot nagyon kell tudni a verdának: biztonság és üzembiztosság. Családot kell fuvaroznom. Sem áldozat nem szeretnék lenni egy túlpörgött Fiatos oltárán, sem pedig egy útszélen álldogáló balek, aki a trélerre vár. Az utóbbi 250 ezer kilométert kihúztam mindkettő nélkül és valahogy megszoktam már, jól van ez így. Először és utoljára a jó Skoda hagyott ott Bonyhádnál, de annak már 15 éve. Elszoktam tőle.

De vissza a témára. Bizony használtat szeretnék és bizony egy jót. De kicsit zöld vagyok a "jó" megitélésében. Nem tudsz véletlenül valami olyan helyet, alkalmat, ahol testközelben lehetne kitanulni a "szakmát"? Úgy hogy közben nem bámulnak meg, ha egy Forddal állítok be? :)
Előzmény: loygolf (98)