facsigafa Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2207

Üdv. Mindenkinek !

Kicsit távol voltam.

Kedves Quti köszönöm a segítő szándékodat (korábbi hsz)

 

A hulladék elhelyezés az fogas kérdés. Én ott voltam a régi Széchenyi I. Iskolában a Skripecki által rendezett Gyurisnés, Kovácsos, Vácis, Asztalos lakossági fórumon. Mit ne mondjak undorítóan gusztustalan volt a személyeskedés, a hozzá nem értés. Egyedül talán Asztalos Armand mondta el teljes folyamatában, kronológiában, hogy az elmúlt 10 évben (akkor 10) mit tett a város  kommunális hulladékának elhelyezése ügyében. Megjegyzem ezek közül az emberek közül igazán baloldali az Asztalos Armand volt (nem politizálni akarok, de rendszerváltás óta Dunakeszin mindig jobboldali Önkormi volt és van). Ha abból indulunk ki, hogy a jobboldal a szarakodáson kívül semmit sem produkált akkor még sokat is mondtam. Azért még annyit hozzátennék, hogy környezetvédelmi biz. elnököt (Nyíri I.), tanácsnokot (Kovács L., Magyar J.)- forrás Telekeszi Tv-azért neveztek ki és megbízták Szabó T. alpolgármestert a környezetvédelem felügyeletével.(úgy tudom egyik sem igazán baloldali) Aztán telt múlt az idő eljött a 2002 év új környezetvédelmi biz., új elnök (Balogh F.) aki azt hiszem MSzP-és

elkezdte a törvényi mulasztásokat ledolgozni pl. Környezetvédelmi Program, Hulladékgazdálkodási Terv, szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, ha igaz több céggel tárgyalt, de mindig leugatták úgy tudom évekkel ezelőtt eljutott odáig, hogy öt gyüjtőszigetet és egy hulladék gyüjtő udvart jelöljenek ki, több fórumot is összehozott a hulladékelhelyezés ürügyén, ha jól tudom lerakással, égetéssel kapcsolatban, állítólag törődött a tözeg tavak sorsával is, autómentes napot szervezett, parlagfű irtást stb-forrás Telekesz Tv.

Láss csudát milyen a hatalom szava 2 éve megszüntették a Környezetvédelmi Bizottságot, mert takarékoskodtak és egyébként is nem látta jól el a feladatát !?

 Gondolom ez azzal esett egyidőbe amikor az MSzP-ések kitalálták a népszavazást a "népfelség" elve alapján, hogy döntsenek ők: lerakás, elszállítás vagy égetés.

Véleményem szerint ez okos dolog volt, mert döntés után nincs apelláta és meg van az irány amerre tovább lehet lépni az önkorminak. A jobboldal megint belehúzott, oké elfogadjuk, meg is szavazták- forrás Telekeszi Tv-, de azt hogy a szavazás miként legyen lebonyolítva azt már nem.

Hát inenntől kezdve a jobboldal részéről mindenki hülye volt aki bármilyen javaslattal előállt szemétügyileg, azaz bizonyította a témához való impotenciáját.

Aztán előálltak azzal, hogy az MSzP " levitézlett", akkor bizzuk meg Dr.Kiss R. SzDSz-es képviselőt a szemétüggyel és most majd rajta verjük el a port.

Tudomásom szerint most itt tart a városi önkormi.

Bosszantó, hogy a lakókat a mai világban amikor az információk szinte lehengerlik hülyének nézik. Szerintem- megfelelő tájékoztatás után -  mindenki el tudja dönteni az említett három közül, hogy melyik a jó neki és a városnak, majd ezután jöhetnek a szakemberek kidolgozni a mikéntjét és a finanszírozást.