Primőr Creative Commons License 2006.02.24 0 0 121
Nekem kb 10 éves koromtől vannak ezek a bigyók. Hosszú alakúak, bennük kör alakú alakzatok, tehát vmi hosszú baktériumra hasonlítanak, de maguktól nem mozognak. Régebben jobban idegesítettek, de most már teszek is valamit, hogy elmúljon.

Most találtam a másik topikon egy fontos hozzászólást:

Ennyi embernek úszkálnak foltok a látóterében és
csak egy ment el szemészetre? Na jó, kettő, mert
én is. Legalább 10 éve történt, hogy egyre több
fekete pötty és vonal jelent meg a látásomban,
és amerre néztem, akkor egy pillanat késeltetéssel
megindultak az új irányba. Nosza irány a szemészet,
már el is könyveltem magamban, hogy bizony szemüveges
leszek. Kb. 2 perces vizsgálat után recept, váltsak
ki a patikában aszkorbinsav port és iszogassam.
Fertelmes íze volt kérlek szépen. És eltartott egy
teljes hónapig!! (30 csomagocska, naponta egyet.)
Pár évvel később megint visszamegyek a szemészetre,
megint csak evvel a problémával. Tudtam én, hogy ebből
nem lesz szemüveg! Megint két perc az egész, és azt mondja
a dokinő, hogy C-vitamin, napi 3*2 (100 mg-os). Mondom neki,
hogy az nem lesz jó, a multkor valami savat itattak velem,
a nevére már nem emléxem, attól múlt el. Megkérdezte, hogy
aszkorbinsavat? Mondom valami olyasmit. Aszondja nekem mosolyogva,
hogy az a C-vitamin. :-)

Egy hét alatt érezhető volt a javulás, egy hónap
után már csak az emléke maradt meg. Napi 500-1000
mg pár hét alatt rendbe hozza.

Ezt holnaptól én is kipróbálom. Amúgy ezek a "szöszmöszök" állítólag elhalt, besűrűsödött fehérjefonalak.

És nemrég olvastam egy ezoterikus könyvben (Elisabeth Haich: Beavatás) egy ezzel kapcsolatos érdekes részletet:

...Egy este teljesen egészségesen feküdtem le.Reggel, amikor kinyitottam a szemem, önkéntelenül a mennyezetre pillantottam.A legnagyobb megdöbbenésemre vastag, fekete csíkot vettem rajta észre. ...Pontosabban akartam látni a furcsa, fekete csíkot, ami a hirtelen mozdulatra feljebb ugrott, majd lassan újra lesüllyedt. ... Az egyik híres professzortól mentem a másikhoz, és az eredmény az volt, hogy a szememet nem lehet meggyógyítani, mert a betegség nem organikus okokra vezethető vissza. Egyikük a következőket mondta:
-Ez nem betegség, és így nem is lehet gyógyítani. Öregkori tünetről van szó, amely nagyon, nagyon ritkán egészen fiatal embereknél is felléphet. Ahhoz hasonló, mint mikor egy fiatal a lelki megterhelés miatt megőszül. Hogyan kezelhető ez a folyamat? Ha a lelki megterhelés megszűnik, leállhat. De meggyógyítani? Gyógyítani csak betegségeket lehet. A tudomány tehetetlenül áll ezzel a látási zavarral szemben.
...Élvezd a jelent, és gondolj arra, hogy ha lelki vakságod megszűnik, testi szemeddel is látni fogsz!
Ó, mennyire igaza volt ennek az áldott hangnak! A legmélyebb kétségbeesés pillanatában már sejtettem, hogy a szememben kialakuló fekete foltokban belsőm sötétsége, lelki vakságom nyilvánult meg. De hogyan szüntessem meg lelki vakságomat? Hiszen az hatott annyira nyomasztóan a lelkemre, hogy az élet és a halál titka előtt teljesen vaknak éreztem magam. A belső sötétség állapotát éltem át, mert mindenben a halált láttam, és képtelen voltam megragadni az élet értelmét. ,,Látóvá" akartam válni, ez volt a legfőbb kívánságom - de hogyan?
A hang pedig így válaszolt:
- Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik néktek.