Keszikörnyezet Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2202
Kedves Mindenki!

 

Mint észrevettétek az elmult időszakban nem nagyon szoltam bele a vitába, de azért elolvastam a véleményeket. A hulladékgazdálkodás viszont szívügyem, ezért engedjetek meg pár gondolatot.

A szakértői véleményekről csak annyit, hogy nem arra válaszolnak ami minket érdekelhet. Ui: minden megoldásnak vannak környezet- és egészségkárosító hatásai. A szakértők azt vizsgálják, hogy a határértékek betarthatóak vagy nem. Persze itt elég csak arra gondolni, hogy pár éve pl: a trabant kibocsátási értékei megfeleltek az előírásoknak (és az azbesztszigetelés, az élelmiszer tartósítoszerek is és még sorolhatnám). A határértéket mindíg az aktuális megoldásokhoz igazítják. De ettől még fokozottan mérgezőek és közvetlenűl károsítják mindannyiunk egészségét. Sajnos a legnagyobb kockázatot a gyerekek viselik. Ezért az elfogadható megoldás csak a lakott területtől távol képzelhető el. Dunakeszin ilyen terület nincs!

Nem véletlen, hogy a szakértő nem a Dunakeszi lerakóhoz közel lakik. Persze a képviselőink többsége sem. Gondoljunk csak László Zoltán alpolgármesterre aki bőszen érvelt a szemétégető mellett, miközben Katalinpusztán az erdő szélén lakik. Bár egy Katalinpusztai lokálpatrióta megteheti:(