Amida Creative Commons License 2006.02.24 0 0 515

A sötét középkor nem ért véget 600-700 között. Igazából meg a IV.sz. kezdődött el, amikor a katolikus egyház leszámolt az "eretnek mozgalmakkal", hogy aztán útját állja a tudományos fejlődésnek. 1.600 éves sőtét szakadékba hullott akkor Európa.(Huizinga)

Ha figyelembe veszem a fehérember kreativitását, belegondolni sem lehet mit veszítettünk ennyi idő alatt, ha a technikai forradalom rövid idő alatt elért eredményeire gondolok.

Valószínűleg az emberiség szellemisége sem ilyen lenne, nem, hogy technológiai szinvonala.

Azok az ágazati meg a gazdaságnak amik az igazi húzóágazatok a zsidók kezébe lettek téve - eredményeik azért eszüket dicsérik - de a "lenézett nép" munkássága nem tudott megfelelő társadalmi szintre - elismerésre - jutni. Az (orvos)tudom, a pénzgazdálkodás és a kereskedelem, mondjuk az írásbeliségről nem is beszéve.

A  Római Birodalom kora ébredt föl, ahol Róma szava döntött, itten meg Istené. A feudális társadalom túlélését kizárólag az egyháznak köszönheti. A tudatlan feudális rendeknek pedig megfelelt ez a föld-alapú társadalom. Az emberiségnek azonban nem, különösen fejlődése szempontjából.

Elborzasztó szégyene az emberiségnek, hogy pont a fehér ember magyarázta félre istene tanításait.

Szerintem egyedülálló, a világ vallástörténetében.

Amida