Asztalos_Armand Creative Commons License 2006.02.24 0 0 2190
Kedves Topiclakók!

A tegnapi testületi ülésen a képviselők tárgyalták a Lósport Téli Pályával kapcsolatos javaslatunkat (arról szólt, hogy 3 évre az önkormányzat rendeljen el változási tilalmat a területre).

A vitában a lokálpatrióták azt hangoztatták, hogy a lósport jellegét megtartva egy 20%-os beépíthetőséget engedélyezve ki lehetne ott alakítani (támogatva a vállalkozót) egy szórakoztató központot.

A Fidesz arról beszélt, hogy a szerintük az egész lósport eladását a szocik csinálják, így ez egy figyelemelterelő, súlytalan javaslat. Döntés várhatóan a következő ülésen lesz.

 

A másik javaslatunk (amely arról szólt, hogy – ha már nem járultak hozzá népszavazás kiírásához – a lakossági véleményeket közvélemény-kutatással tudakoljuk meg a hulladékgazdálkodással kapcsolatban, majd a testület azt valósítsa meg, amelyik módszer a legtöbb lakótársunknak kedves) is hasonló sorsa jutott, döntés nem született. A lokálpatrióták azonban többször elmondták, nem tetszik nekik a javaslat, ők a lakosság tájékoztatása után az egyes képviselők döntésére bíznák a dolgot.

A Fidesz részéről Seltenreich József azt próbálta kideríteni, hogy mit jelent a reprezentatív szó. Szemmel láthatóan nem volt meg a kellő támogatottsága az elképzelésnek. Úgy tűnik, ez is hasonló sorsa fog jutni, mint a népszavazási indítvány.

Döntés erről sem született.

Jó hétvégét mindenkinek!

A.A.