Leki Creative Commons License 2006.02.22 0 0 170
Kezdődik a tavaszi menetelés
Dobogós helyekről rajtolnak a somogyi csapatok
Kun Zoltán, Samu László

A héten megkezdik tavaszi menetelésüket a somogyi NB I/B-s női kézilabdacsapatok. Legkorábban a Marcali lép pályára, amely csütörtökön a PTE-PEAC együttesét látja vendégül.

A nőknél a Nagyatádi NKK várhatja legelőkelőbb pozícióból a folytatást. A Mód János
edző vezette atádiak a felnőttek között is lehetőséget kapó saját nevelésű fiatalok mellett a Pécsről igazolt Berta Nikolettel egészültek ki az ősz óta. A Magyar Kupától a Győr elleni hazai vereséget követően búcsúzó somogyiak tíz győzelem, két döntetlen és egy vereség mérleggel 2. helyen állnak a bajnoki tabellán. A veretlenül listavezető Veszprém hárompontos előnye nem behozhatatlan, de ez csak botlás nélküli tavaszi teljesítménnyel valósítható meg. Az első bajnokit szombaton Nagyatádon a Graboplast ETO KC Győr II. ellen vívja a csapat.

A Marcali VSzSE női együttese remek kupameccset vívott a Debrecennel és mindössze egy góllal kapott ki, ami szintén a kiesést jelentette. Tóth István edző elégedett lehet a felkészüléssel is, hiszen több tornát is megnyertek tanítványai. A marcaliak célja a dobogó, ez nem is elérhetetlen álom, lévén jelenleg is 3. az együttes. A Marcali a PTE PEAC ellen csütörtökön 17 órakor otthonában kezdheti meg a tavaszi pontgyűjtést.

* * *

IX. Mekito Kupa néven NB I/B-s élcsapatok részvételével rendeztek női felkészülési kézilabdatornát Marcaliban. A hat csapat két csoportban, kétszer 25 perces játékidejű mérkőzésekkel kezdte a küzdelmeket.

Eredmények, A-csoport: Mar-cali–PEAC 25–23; Marcali– Szekszárd 31–30; Szekszárd– PEAC 28–28. B-csoport: Nagy-atád–Szombathely 30–16; Szombathely–Tamási 18–26; Nagyatád–Tamás 23–15. Helyosztók, 5. helyért: PEAC–Szom-bathely 29–22. A 3. helyért: Szekszárd–Tamási 21–19.

A torna döntőjében:

Marcali VSzSE–Nagyatádi NKK 30–29 (12–10)
Marcali Városi Sportcsarnok, 200 néző, V.: Rákóczi, Szalai.

Marcali VSzSE: Kerner – Ha-gyánek 2, Tanai 2, Nagy K., Pék P., Kévés 14(9), Csizmadia 1. Csere: Bödör (k), Müller, Kovács J. 2, Balogh P. 3, Pék E. 1, Balogh M. 5. Edző: Tóth István.
Nagyatádi NKK: Pásztor – Somlai 4, Karsai 8(3), Simon B. 1, Bőzsöny 7(2), Kosár 4, Kovacsics 5. Csere: Balaskóné (k), Mikó, Hosszu, Füstös, Nagy N. Edző: Mód János.

A nagy csatában 26–26-os döntetlennel végződő rendes játékidőt követő büntetőpárbajt a hazai csapat nyerte.

A IX. Mekito Kupa legjobb kapusnak a nagyatádi Pásztor Ritát, a legjobb mezőnyjátékosnak a szekszárdi Weitner Dórát választották. A gólkirálynői címet Vasas Edina, a PEAC átlövője szerezte meg 30 góllal.