muallim Creative Commons License 2006.02.22 0 0 17019
"

A hosszkontrakció és az idődilatáció egymástól függő dolgok, hogy is lehetne másként: az idődilatáció is látszólagos. De ha kisérlet mást bizonyít akkor és csak akkor átgondolom az egészet."

 

A Te logikád szerint, az idődilatáció is azért látszólagos, mert a hosszkontrakció is az, keringő óránál, hiszen a kettő összefügg. Akkor  szerinted, ha egy méterrúd, amely a Föld körül kering és egy fordulat után a Földön összehasonlítva egy ezer fordulatot megtett méterrúddal a különbsége  sokkal nagyobb a Földön nyugalomba maradt méterrúdnál, akkor lenne igaz a keringő órák maradandó időlassulása, akkor lenne egy csomó különböző hosszúságú méterrudunk és sok különböző járású óránk.

A helyzet azonban az, hogy a visszakerült űrtárgyak, akármennyit keringtek a hosszuk nem csökkent akkumulálódva, hanem maradtak a fellövéskori hosszúkban, ezért az említett logika nem alkalmazható, ezért a keringő méterrudak hossza és az órák által mutatott idők nem összefüggő mennyiségek.

Amit Te összekeversz az az időtartamokra vonatkozik. Mihelyst egy óra újra a Földön van újra ugyanolyan ütemben jár mint a többi földi óra, de más időt fog mutatni.

Mihelyst egy méterrúd a földre kerül, újra a két végpontjának a hosszkülönbsége 1m lesz.

Ha egy óra mutatója vége által megtett utat vizsgálsz a számlapjához képest, akkor már a földi óra és a keringő óra mutatójának vége által megtett út ( vagy középponti forgásszög ) más-más nagyságú lesz a földi óra javára.

Előzmény: Astrojan (17015)