ingenieur Creative Commons License 2006.02.22 0 0 39
 

Sziasztok, üdv. mindenkinek!

 

Mivel a "Légiforgalmi irányítók" c topikban senki sem hajlandó válaszolni a kérdéseimre úgy gondoltam megpróbálom itt...

Az ok amiért írok ide az az hogy szeretnék felvételizni a HungaroControl-hoz mint légiforgalmi irányító. Gondolom köztetek sokan dolgoznak a szakmában és eléggé képben vagytok ezzel a témával..

Jómagam ferihegyen dolgozom, az Aeroplex-nél és jövőre végzek villamosmérnökként. Régóta foglalkoztat az irányítás tehát nem idegen tőlem ez a terület. Ha jól tudom legutóbb tavaly volt felvételi. Akkor azt mondták hogy legalább harmadikosnak kellene hogy legyek a főiskolán, mert a szakszohoz már kérik a diplomát. Tehát így be sem adtam a jelentkezésemet.

Érdekelne a véleményetek és a tapasztalatotok, (hasznos tanácsok) főként a szakmabelieknek - és a frissen bekerülteknek egyaránt.

A kérdéseim a következők lennének:

1. Mikor lesz legközelebb felvételi? Mikor érdemes jelentkezni, hogy és hol? Én a személyes kontaktust jobban szeretem persze a megadott postafiokra is el tudom küldeni a cv-met.. Idén pl ott lesznek a BME állásbörzéjén?

2. Orvosi vizsgálat. Ahogy tudom magamrol nagyjából egyben vagyok különösebb problámám nincs. Milyen a hozzáállásuk a Fodor-ban az orvosoknak?

Olvastam a honlapon hogy ez a 3. kategóriába tartozik (első kettő a pilótáknak van). Ez pontosan mit jelent? Gondolom barokamrás vizsgálat nincs meg hasonlók.

Az orvosi érdekelne engem mert elég sokan buknak ott ki, tehát ha egy mód van rá én azzal indítanák. Mennyi időre adják meg az orvosi engedélyt?

3. Mennyit számít az hogy én már a repülőtéren dolgozom és a mérnöki diploma ami a szakterülethez elég közel áll?

(HC-tól senkit nem ismerek...)

Figyelembe veszi ezt valaki?

 

Elsőre nagyjából ennyi jut eszembe.

 

Olvastam egy előző topikot ami ugyan itt az indexxen futott és onnan már elég sokat megtudtam a licencekröl meg a munkaidő beosztásról, kereset stb..

 

Előre is köszönök minden infot!

 

Sziasztok!