Törölt nick Creative Commons License 2006.02.22 0 0 462

"Amit összeírtatok ide, abból kitűnik, hogy ti csupán elméleti tudással rendelkeztek, és sok minden nem egyértelmű előttetek."

 

Ezt ne állítsd ilyen biztosan - noha Te kétségkívül hajlamos vagy arra, hogy másokkal lekezelően bánj. Ellenben nem tudhatod, kik vannak a nickek mögött. Aki pedig valóban tagja egy beavatási társaságnak, az eleve nem árul el bizonyos dolgokat.

 

"Fő alapelv volt az általam tegnap felsorolt titkos társaságokban az, hogy a tagok csak vegetárius életmóddal lehettek tagok."

 

A történeti rózsakeresztesek vegetárius életmódjára nincs bizonyíték. Egyébként az az időszak a húsevés korszaka volt, ugyanis a növényi eredetű ételek elkészítése Európában nem állt olyan szinten, hogy aki kizárólag ilyet evett volna, az ne halt volna éhen. (Mellesleg pl. a szabadkőműves tagságnak soha nem volt feltétele a vegetárius táplálkozás. Bár én azt nem is tartom titkos társaságnak, noha Te tegnap azok között soroltad föl.)

Szóval: vannak bizonyos makacs történeti tények, amelyeket nem lehet félresöpörni olyan megjegyzésekkel, hogy "nem értetek semmit", és "magas ez nektek, mint disznónak a lórács".