sirk Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1502
" A helyzet az, hogy aki azt meri mondani, hogy gyors autója van és 10L alatt eszik az hazudik. " Erre már mondtam egyet :)) Lotus Elise. De persze itt ultrakönnyű spártai autóról beszélünk. " Szerintem, ha a mazda valahol hibázott azt ott követte el, hogy a eladhatóság miatt, feladta az rx-7 kompromisszummentességét." Véleményem szerint nem adta fel, készített egy picit más autót. Nem hibázott, hisz meglepően sokat adott el! Annakidején, amikor még csak megtudtuk, hogy lesz RX-8, rengeteget találgattunk a hetes tulajokkal, de azt hiszem mindannyian elvesztettük volna a fogadást, álmunkban sem gondoltuk volna hogy ennyire népszerű lesz - minden szépsége ellenére. Mazda azt ígérte, ha jól alakul az RX-8 piaci részesedése, lesz új RX-7 is. A kompromissziummentes sportautó a hetes, nem a nyolcas. A nyolcas nem a hetes utódja. 1000Kg sajnos lehetetlen a mai világban, a hetseke is 1200-1300Kg körül vannak. Tényleg, hány Kg a nyolcas??? Turbó kell rá, az nagyon jó wankellel. Ott már a nyomatékkal sincs gond (nekem a nyomaték 40%-al több mint a teljesítmény) ;)
Előzmény: phoenix-rx8 (1501)