Jó napot kívánok, szervusztok!
Ugyan régóta fórumozok, de eddig nem keresgéltem ebben a témában, de nagyon megörültem a lehetőségnek. Én egy közel 34 éves fickó vagyok, aki újévi fogadalomból kezdte újból tudatosan formálni a táplálkozást, életvitelt, egészségességet.
Azt hiszem, ha ezt így február végén emlegetem, azt jelenti, hogy nem volt egy hirtelen felindulásból elkövetett aztán gyorsan hamvadó lelkesedés.
Én voltam vega (totál) még 15-16 évvel ezelőtt. Voltaképpen a súlyomnak jót tett és nem is éreztem magam rosszul a bőrömben. Csak aztán jött egy ominózus húsvét és derékba törte a vegetáriánizmusomat. Meg hát a halfélék nagyon hiányoztak, mert imádom őket.
Jelenleg inkább félvegának (lakto, ovo is, módjával) hívnám magam, ami annyit tesz, hogy vörös hús no, vagy csak 1-2 havonta, csirke és hal igen, de ezek sem mindennap. Kizárólag teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru, tésztafélék igen ritkán. Nyers zöldség, gyümölcs, facsart narancslé sokszor.
Mindezt kiegészítve heti 3szori futással (3éve zéro futás volt már) szépen mennek le a kilók, de ami a leglényegesebb, a korábbi fejfájósság visszaszorult, közérzetem sokkal jobb, kevésbé vagyok lusta és fáradékony.
Szóval megújulás, ez a mottóm.
Remélem nem voltam túl off, üdv.