hali,
nem tudom, miért gondolják sokan, hogy skandinavisztika szakos vagyok. Ha az lennék, akkor nem ilyen bénán beszélnék svédül, mert egész ap a svéd könyveket bújhatnám. Nekem csak vannak ismerősök skandinavisztika szakról, meg egy időbe gyakran jártam be oda svédórára, meg csajokat bámulni (csak mert az én sulim is a közelben van, és nálunk vannak bár szép csajok, de szegénykéknek nem sok ész jutott, így kénytelen vagyok más helyre menni bámészkodni)
Azt, hogy ott miből tanulnak, ha visszakeresed hästengrane nevű nikket ebben a topicban (az elején irogatott) és írsz neki egy szép emilt, biztosan megmondja neked. Ő norvégos.
Amúgy a skandinavisztika szak mómpédzsén meg tudod nézni a könyvtárat, tudsz tőlük kikölcsönözni, de a szakvezető külön engedélye kell hozzá. Mindenesetre szerintem ha csak bemész olvasgatni, azt senki nem rója fel neked.
Az idegennyelvűbe ne csak a könyvespolcit nézd, hanem keress rá kulcsszavakra a weboldalukon a katalógusban. A raktárban vannak az igazán jó könyveik.
Egyébként pedig az a szomoró meggyőződésem, hogy angol könyveken kívül itthon nagyon nehéz bármilyen idegen nyelvű könyvhöz hozzájutni.
Német még csak-csak akad elvétve, de azok többsége is szemétrevaló, pl egri csillagok fordítása, vagy ungarische küchentipps, és tsai, a Verner Lászlóné- félék (fiktív név) által irogatott nyelvtankönyvek pedig tele vannak használhatatlan infóval, melyen sokszor tévesek is.
Francia és Spanyol, esetleg olasz könyveket elvétve találhat az ember nagyobb hálózatoknál, de a skandináv nyelvek kevésbé népszerűek.
Én úgy vettem észre, hogy a dán a leggyakoribb, aztán a svéd és a norvég. Úgyhogy a norvéggal pont peched van.
Ha elfogadod a tanácsom, akkor az interneten rengeteg anyagot találsz majd. Már ha végiglapozod a topicot és kigyűjtöd a llinkeket, már azok is sokat segítenek. Én most kezdtem el franciát tanulni és csak internetről meg OIKs könyvekből tanulom és lehet azért haladni. A norvég meg még könnyebb is lesz neked, mert nincs olyan elbaszott írásmódjuk mint a franciáknak (írd: "-eiouiaoux", ejtsd: "ö")
Szóval én a netet javaslom.