anblock_italia Creative Commons License 2006.02.15 0 0 338

Hát azt látom, nagyon készülsz, és ez jó, jó az is, hogy tervedet megosztod másokkal is, akik esetleg már átéltek egyet s mást. Szóval, ha nem voltál még Velencében, egy csomó idő, míg egyáltalán bejutsz, aztán néhány óra múlva otthagyni nagyon nehéz, de Te még néhány órát sem adsz neki, ha Bolognába is akarsz menni. De mi ez a nagy vonzalom Bologna iránt, hogy kétszer is szerepel a tervedben? Szép város az biztos, dehát annyi a szép város!!! És ezekben a középkori városokban be kell kalkulálni, hogy a történelmi belvárosban nem nagyon lehet parkolni, de egyáltalán, bekerülni is elég nehéz. Firenze egy nap. Hát, ha Velencéből egyenesen odamész, ott alszol, de vigyázz, az autóelhelyezés itt is elég problémás, ha nem akarsz meglepit reggelre. Ilyen szempontból jó a kemping. Egyébként az általam ajánlott szálláshoz közel van egy parkolóház, talán 18 € egy éjszaka. Reggel indulás Sienába, majd San Gimignanóba, valóban megtehető a kettő egy nap alatt (mi is), csak vérzik az ember szíve, de ez az egész úgyis arról szól, hogy ide feltétlen vissza kell menni!!!

Cortonától azért messze van Perugia, és mindkettőnél (akárcsak az előző kettőnél) órák mehetnek el  a parkolásra. Hogy Pienzába el akarsz menni, az azt bizonyítja, tényleg érdekel a reneszánsz, sajnos én nem voltam, de legközelebb mindenképp.

Pisa valóban nem sok másról szól, mint a Csodák teréről, de bevallom, én még közel sem mentem a ferde toronyhoz. A dóm, a keresztelőkápolna fantasztikus volt, a Csamposantóval már nem borzoltam útitársaim idegeit, pedig szerettem volna. Én nem hiszem, hogy olyan nagy durranás felmenni a toronyba, hiszen a környék sem annyira szép, de erről majd szólnak, akik már látták. Viszont San Gimignanóban ki ne hagyd, állítom, hogy a világ egyik legszebb táját fogod látni, és akkor már inkább még a sienai torony, mint a pisai. Carrarában nem voltam, csak messziről láttam, nekem azon a vonalon Lucca, amire nagyon vágyom, ott végigsétálni, vagy esetleg biciklizni a városfalon, na az nagyon klassz lehet. Mi amikor Pisában voltunk, felmentünk Portovenerébe, na, szerintem az egy csoda. A Ligur tenger csücske, csodaszép halászfalu, ott lehet, hogy olcsón meg lehet szállni, nem annyira turista centrikus hely.

Előzmény: mia0704 (335)