fish12 Creative Commons License 2006.02.15 0 0 49

(meg kell indokolni, miért ez a nagy nyilvánosság.)

 

Jó a "kérdés". :)

 

Jelen esetben azért van ez a nagy  nyilvánosság, mert  köztudott, hogy a múltban  (és  elképzelhető, hogy a jelenben is) egyes gyülekezetekben sportszerűen  űzik az átok-mondást. De vannak, akik mást "űznek". :) Áldás-mondást:)) Ez a topik arra ad lehetőséget, hogy egyrészt értésükre adja azoknak (az átok-szóróknak), hogy nem  mindenki ugyanúgy éli meg a kereszténységét, mint ők. :)))

 

A Biblia ui. azt tanácsolja, hogy

 

Lk.6: 


 27.  Szeressétek ellenségeiteket, jól tegyetek azokkal, a kik titeket gyûlölnek,

 28.  Åldjátok azokat, a kik titeket átkoznak,  és imádkozzatok  azokért,
        a kik titeket háborgatnak.

 

Másrészt sokan személyesen nem tudunk találkozni a fő átokszórókkal (pl én sem), de egy  ilyen "nyílt-levélben"  kinyilváníthatjuk az áldásunkat  feléjük..Ez volt az eredeti cél.

 

A harmadik ok pedig az, hogy noha az imádság titokban,  zárt-ajtók mögött kell hogy történjen,  az áldás-mondás egy  kicsit határ-eset.. Azt lehet  mindenki előtt is declarálni. (ünnepélyesen  kinyilvánítani) ui ez olyasmi, mint egy megtisztelő szép ajándék..nem szégyen..és nem rövidül meg  általa az illető.(egyik sem..sem, aki mondja, sem , aki kapja)..Csak nyerhet  belőle mindenki..feltéve  persze, hogy  valóban  nem  pózolásból, nem a látszat kedvéértl teszi ezt valaki, hanem  teljesen  őszintén, tiszta szívből...

 

Előzmény: elterito (46)