kiefli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 332

szia,

amikor összeállítjátok a néznivalókat, azért szerintem fontold meg ezeket: egy hét alatt, amit szeretnél megnézni, szerintem lehetetlen (tudom mit beszélek, jártam már Velencében, Toszkánában, meg másutt is Olaszo.ban). Ahol autópálya van, ott tudsz gyorsan közlekedni, de ahol nincs ott igencsak kanyarognak az utak.

Pisáról meg csak annyit: jártam ott már kétszer, de reggeltől késő délutánig el lehet tölteni az időt. Eleve már ha fel akarsz menni a ferde toronyba, várnod kell (gondolom októberben csak nem annyit, mind nyáron), keresztelőkápolna mindenképpen, DÓM  és a Campo Santo (ha jól írom a nevét, ez a középkori temetőjük, félelmetes és gyönyörű).

Mi pár évvel ezelőtt jártunk úgy, hogy Riminiben nyaraltunk és Firenzébe át akartunk menni (mert ugye nincsenek egymástól messze), csak az a baj, hogy igazából út (mármint olyan ahol viszonylag gyorsan lehet közlekedni), na az nincs. Órákat autóztunk oda meg vissza.

Amúgy Firenzére legalább egy nap kell (de inkább kettő). Én amikor először voltam ott, a hideg is kirázott (augusztusban), amikor a házak között egyszercsak előbukkant a dóm (és azóta is imádom). Ja és Firenzében a San Lorenzo mellett van egy tuti jó piac (főleg bőr), érdemes rajta legalább átmenni, mindig az ember elé ugrik valami, amit meg kell venni.

Siena meg San Gimignano összesűríthető egy napra (Sienában a dómba menet lehet kapni olyan belépőt ami négy vagy öt helyre is érvényes, na mire azokat mind mind végignézed, elmegy ám vele az idő, de érdemes).

 

kedvcsinálóul: Pisa - Dóm és Campo Santo

 

 

 

 

Előzmény: mia0704 (331)