mia0704 Creative Commons License 2006.02.15 0 0 331

köszönöm a címet, már be is tettem a kedvencekbe. :)  ezen még ráérünk gondolkozni, egyelőre csak nagyjából tervezek, hgoy tudjam mennyit kell gyűjteni októberig.

 

amit 1 hét alatt mindenképp szeretnénk megnézni: Velence, Firenze, San Gimignano, Siena, Arezzo, Cortona, Bologna, Pisa, Carrara... Pisa és Carrara úgy van a jelenlegi tervek szerint, hogy 1-2 napra szeretnénk felmenni Monacoba, és akkor útba ejtenénk Pisát és Carrarát. Ha korán reggel elindulunk Firenzéből, akkor útbaejtve ezeket a városokat is simán odaérünk este 7-8 óra körül Monacoba szerintem. Már ha valóban igaz, hogy pl Pisában nincs túl sok látnivaló a ferde tornyon ill. keresztelő kápolnán kívül. sok helyen olvastam, hogy mást nem nagyon érdemes ott megnézni.

 

Még valami érdekelne: október közepe-felé milyen idő van ott? arra számítok, hogy ideális kiránduló-idő lesz, amikor nincs már olyan meleg, hogy kínszenvedés legyen sokat jönni-menni, de hideg sincs ahhoz, hogy sokat sétáljunk egy-egy városban. és minden tarka-barka lesz, pont ahogy elképzelem. :)