Törölt nick Creative Commons License 2006.02.14 0 0 57

Üdv!

Bocsika, kicsit elrontottam.

 

Valóban a 6 cm-estől indul, de a hőátbocsátási tényezője akkora mint az 5 cm-es sima cellnek. Ugyanis tele van lukakkal. Ha fölmész a baumit vagy a terranova weboldalára, ezt meg is nézheted.

 

A Baumit Open cellje tiszta luk - pont azért is, hogy a pára átmenjen -  és ha megnézed a műszaki paramétereit hőszigetelési szempontból annyit ér mint az 5 cm-es cell. Persze nem csak 6 cm-es vastagságban kapható, hanem felette is.

 

Én egy időben arra is gondoltam, hogy csinálok egy fakírágyszerű valamit, és abba belefektetem a sima cell lapokat, és így az is kvázi páraáteresztő lessz. csak kérdés hogy mit okozna ez a pontszerű páraáteresztés idővel. lehet, hogy a falon is kiütközne esetleg évek múlva a vakolaton.

 

Én maradtam a kőzetgyapotnál.

 

A másik nagy tétel ehhez a páraáteresztő ragasztó. A sima ragasztó kb. harmadáron van a páraáteresztőhőz képest.

 

És erre ugyebár szintén szilikon vagy szilikátvakolatot illik rakni, hogyha ki akarod használni azt amiért megveszed. Eme vakolatok meg szintén 3 szoros áron mennek a sima vakolatokhoz képest.

 

Úgyhogy lehet, hogy még keveset is mondtam.

 

Ha meg nem ilyenekt használsz fel az adott rendszerhez, nincsen értelme megvenni a Baumit Opent vagy a Terra Climát.

 

De egyszerű hívj fel egy tűzépet, vagy nézz utána a neten, mennyivel drágább. Lehet hogy 4000 Ft körüllesz m2-re. Én ezt nem most néztem 1 évvel ezelőtt, amikor aktuális volt.

 

Attila

Előzmény: balogati (56)