fityoerika Creative Commons License 2006.02.13 0 0 5

Sziasztok!

 

Most vettem észre, hogy van ilyen topic:)) Ennek én nagyon örülök.

Szerintem ne hagyjuk meghalni!!!

 

Na, én olvastam a könyvet/ket. (Az első és 2. részt) Most olvasom a befektetési tanácsokat.

A könyv nem arról szól, hogyan tudsz gyorsan meggazdagodni. A meggazdagodás csakis rajtad áll. Te döntöd el, hogy a több éves megtakarításodból veszel egy új autót, vagy inkább befekteted valamilyen eszközbe.

 

A könyv alapvető dolgokat értelmez pl. Hogyan dolgozzon a pénz nekünk? Mik azok az eszközök? Mik a befektetések stb.

Nem azt mondja el, mibe fektess be, viszont elmondja, h. ő 20 év alatt a semmiből miket csinált ahhoz, hogy hamarabb, mint 50 évesen nyugdíjba mehessen, ne kelljen dolgoznia, és a folyamatosan növekvő pénzeszközeiből éljen.

 

Ez a könyvsorozat egy gondolkodásmódot ír le. Hogyan kell gondolkodnod ahhoz, hogy egy általad előre elkészített üzleti tervet követve X év alatt (ami nem 1-2 év!!) passzív jövedlmekből tudj megélni.

 

Mindenkire rá van bízva, hogy ki szeretne a "mókuskerékben" dolgozni, tengődni egész életében, vagy ki szeretne lépni, és a cash-flow négyszög jobb oldalán találjon jövedelemforrásokat.

 

Amit Kiyosaki hangsúlyoz az összes könyvében, h. nem könnyű több 10 évig kitartani egy üzleti terv mellett, ennek a megvalósításán fáradozni, de az sem könnyű - sőt - , ha valaki a fizetéséből él egyedül, és hiába keres sokat, mégsem gazdag.

 

Tehát, egy gondolkodásmódot mutat meg, és hangsúlyozza, hogy kitartónak kell lenni. Sokan nem is türelmesek, így nem jutnak el a saját tervük megvalósításáig.

 

A lényeg, h. én sokat gondolkoztam a könyvön. Amiket írt a könyveiben, azzal kezdek egyre inkább egyetérteni. Azt hiszem, h. elkezdek eszközöket gyűjteni, hogy passzív jövedelmekhez jussak. Mindenesetre azt már régóta érzem, hogy habár nem igazán keresek keveset (szerintem nem sok, de nem is minimálbér), mégis egyik hónapról a másikra élek.

Úgy érzem, hogy a könyvtől okosodtam ezen a téren, és sokmindenre rávilágított. Még nem tudom, mihez kezdjek az ismeretekkel, de még a 3. könyvet nem olvastam végig.

 

Én mindenkinek csak ajánlani tudom a Gazdag papa, szegény papa könyveket!

 

Fityoerika