LUCzI FERencz Creative Commons License 2006.02.13 0 0 4847
Sajnos egy-két önjelölt "orákulum" hülyeségei nagyon erősen elterjedtek a nagyobb részt képzetlen rádiósokból álló CB-sek között.

Pl. a 80-as években D. városban volt egy bizonyos *11-es B*** bácsi, hadd ne nevezzem meg, aki elég jó helyen, a város központjában egy 10 emeletes ház 10 emeletén lakott, így igen jó antennapozícióhoz jutván, az eleresztett Grantjával mindenkit hallott, és mindenhova oda tudott szólni.

Az öreg egy olyan típusú ember volt, aki azt hitte magáról, hogy akinek az jóisten jó rádiós pozíciót adott, annak rögtön rádiós szakismereteket is adott, és bizony osztotta az észt a sávon cefetül.

Ismerjük azt a jelenséget, hogy minél hangosabban és minél többször ismétel valaki egy hülyeséget, azt a hozzá nem értő tömeg annál könnyebben elhiszi.

Namost, az öreg B*** bácsi valamiért kitalálta/megálmodta/ujjából szopta, hogy a triple-leg antenna "fröcsköl" és ez úgy elterjedt, hogy azóta, 20 év óta is még hallom vissza egyes rádiózni szerető, de alapismeretekkel sem rendelkező CB-sektől ezta hülyeséget.

Előzmény: LUCzI FERencz (4844)