quilla Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1365

Hat en ugyan nem Liszabonban hanem joval eszakabra, Portoban lakom, de az idojaras az nem tul sokban terhet el. Nem csak marcius esos honap, itt elvileg a tel az esos evszak. Bar ez sem az elozo, sem az idei telen nem mutatkozik meg, a mezogazdasak nagy szomorusagara gondolom, majd johet megint a delieknek a vizkorlatozas.

Naszoval idojaras... itt mar egy hete is autentikus tavaszszeru ido van, Delutanes ha sut a nap, akkor a napon tud 23-25 fok is lenni... felenk nem divatok a minuszok, 2-3 fokrol inditunk reggel igy telen, amikor hideg van... orszag kozepen van minuszos hely, de Liszabon nem tartozik oda, szoval ott is enyhe idore lehet szamitani. Ellenben ha az ido meggondolja magat, akkor elofordulhat marciusban tobbnapos esozes. Azert az eso - legalabbis itt Porto kornyeken - egeszen maskeppen szakad, mint odahaza. Olyan egmegnyilos, ozonvizszeruen nyakba szakados esoval talan ha ketszer talalkoztam, es az is 15 perces esemeny volt...de ha esik, sokszor ugyteszi, hogy nem am felulrol lefele, hanem mindenhonnan mindenfele, leginkabb vizszintesen jona a viz es mintha porlasztva lenne, terjeng a levegoben. Na ezen fajta eso ellen pl az esernyo hat minimalisat hasznal.

Szoval lehet nektek is szerencsetek, hisza most itt hetek ota nem esett de a 25 fokok kellemesek voltak, de becsuszhat egy esosebb szakasz is, a marciusba megsiman belefer.

Es mindezt most csak altalanossagban, mert hatha valaki jon , es direkte Liszaboni elmenyeit elmeseli neked.

Előzmény: barnao (1364)