Törölt nick Creative Commons License 2006.02.10 0 0 2687

Kedves Pernahajder!

 

indulok a végéről:

ha a zöldmezős beruházási lehetőségek azért nem valósultak meg, mert az önkormányzatnak nincs erre alkalmas földterülete. Ezesetben ugyanis felejtsétek el az egészt feljelentősdit.

 

két "ipari parkja" van a városnak,üresen.teljes infrastruktúrával.és érdekes módon a két szomszédos városban,illetve a 40kmre levő Móron szinte "tolonganak" a befektetők.ezenkivűl is jelentős területek vannak,ahová maximum bukfencet lehetne vetni,semmire sem alkalmas területek,értéktelen külterületek.a környezetvédelmi dolog is nehezen állja meg a helyét mondjuk a mára letarolt egykori szénbányák ipartelepén.

 

annyit tudok,hogy az Önkormányzati tv városfejlesztési és az emberek jólétét növelő foglalkoztatásnövelési kötelezettséget ir elő.tehát már eleve itt törvénysértőek.

 

még tovább megyek: van számmal kifejezhető kár.mivel helyben nincs munka,ezért a két szomszédvárosba ingáznak az emberek.kb 3000ember.kiszámoltuk az utazással elveszitett idő(napi 2óra) és a munkábajárás költsége(bérlettérités,80%) miatt évente 500-600millió forint kár éri ezeket az embereket.ebből kb 100millió az utazási költség,a felette levő rész a kiesett bér.mindez nem igy mutatna,ha ez a 3000ember helybeli cégeknél dolgozhatna.

 

tudom,hogy nehéz lenne egy ilyen per,sőt talán precedensértékű lenne.

Előzmény: pernahajder (2686)