R-U-D Creative Commons License 2006.02.10 0 0 6618

Természetesen igazad van, hogy a bőrönd legtöbbször kényelmesebb mint egy hátizsák. Én is általában bőrönddel utazok, amikor csak valami városba megyek pár napra, vogy tudom előre, hogy olyan infrastruktúrával ellátott helyre, ahol nem kell cipelni a motyót, vagy ha egy helyhez ragadok.

Viszont, ha úgy utazol, hogy 20 nap alatt kb 10 helyen alszol, ráadásul néha olyan helyeken, ahova autóval nem lehet eljutni, akkor a hátizsák a legjobb és legkényelmesebb megoldás. (Nem mintha most találnám fel a spanyol viaszt)

Nemegyszer láttam már olyat, hogy a mitsem tudó túrista kemény bőröndjét a helyiek cipelték mert képtelen lett volna egyébként oda eljutni, ahol a szállást foglalta vagy ahol aludni szeretett volna. Nemodaillő látvány volt.

A fentiekből meg le lehet egyszerűen szűrni, hogy a különbség a hátizsákos és a bőröndös út között nem feltétlenűl csak a csomag állagára és minőségére korlátozódik.

Viszont a motiváció mindkét esetben ugyanaz, csak valaki intenzívebben szereti átélni az adott desztinációt.

Előzmény: moltess (6609)