Az ÖBB gyártója is a Talentnek, nem csak vevője.
Én ezt nem így tudom. Legalábbis az ÖBB Technische Services honlapján semmi erre utaló nincsen. (www.ts.oebb.at) Készséggel elhiszem, hogy igazad van, ha megmondod, hogy hol és mit csinál az ÖBB a Talent gyártásával.
Átveszi mind a 60 szerelvényt ( ha jól emlékszem fejből a számra).
Elhiszem neked, sem a visszaadásról, sem rendeléslemondásról nem láttam hírt.
20 darab kétáramnemű vonatról van szó, a többi egyáramnemű. És érdekes módon én még nem láttam forgalomban a kétáramneű Talenteket, pedig az első már több, mint 4 hónapja megjött....
Az ÖBB most pénzügyi okokból nem kívánja ezeket átvenni, de ugyanezt a tíz darabot átveszi egy későbbi gyártásból.
Most viszont ebből a bevételből - mint gyártó - az ÖBB is részesedik.
Laci bácsi, nekem ebből az jön le (mégha el is hiszem, hogy az ÖBB végül nem mond vissza rendelést), hogy a "rásózás" rész bizony igaz. ne mondd már, hogy nem egy olyan vevőt keresnek a 10 Talentre, ahol a politika részéről van egy ilyen eszetlen beszerzés keresztülverésére...
Másrészt: 10 járművel itthon ugyan mi a fenét lehet csinálni? Maximum parádézni lehet, máshoz kevés, függetlenül attól hogy a 10 jámű FLIRT, Talent, Coradia vagy más. Nincs épeszű ember, aki ilyenbe belemegy, hacsak nem akarják nagyon valakik ezt az üzletet megkötni.
Nekem valami gyanús.
Csabi