Bunkó585 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 533
És egy kérdés, főleg akik mobilról akarják indítani a fűtést.

Én is ezt akarom, szóval végy egy használaton kívüli mobilt, ebbe tegyél kártyát. Aztán mobil hangszorójáról vedd le a jelet, mivel mikor hívod csörögni fog, ezért itt feszültség lesz, szóval nagyon jó lesz, hogy jelet szolgáltason. Ha kicsit okosabb a mobil, akkor még be is tudod állítani, hogy csak a te számodra csörögjön, téves hívás esetén ne indítsa a fűtést. Az ébresztő órával, ami a telefonban van, megint csak tudod indítani a fűtést. De szerintem ez már nem fontos, ha hívásra is indul. Mivel a telefon "jele" nem 12 volt, már pedig vezérlő óra 12 V-ot ad a fűtésnek, ezért ehez kell egy elektronikai panelt csinálni. De ebben az esetben az óra és a kályha közé kell kötni, még nem próbáltam, de ilyenkor valószinű nem indítja az órán a számlálót, mivel az óra nem is fog tudni róla, hogy elindult a kályha. Azt sem tudom, hogy működése közben végig ott kell legyen a 12 volt, vagy csak impulzusra indul. De ezt kifogom próbálni, ez a legkevesebb.
Ahoz, hogy az óra működésbe lépjen, már pedig én ezt szeretném, a telestart csatlakozóját akarom használni. Akinek van telestartja, annak távirányítón való gombnyomás után a telestart küld egy jelet a vezérlő órának. Erre a jelre lennék kíváncsi, ha ezt tudnám, és nem egy agyonbonyolított jel, akkor ezt a jelet szimulálnám a vezérlő órának, mikor csörög a mobil, és a vezérlő óra indítaná a fűtést, ami azt hinné, hogy telestartról indult. Nekem egy bajom van csak ezzel, hogy van telestartom, de nincs távírányítom, tehát nem tudok rámérni egy egyszerű indítás alatt, hogy ott is 12 volt van e, vagy négyszögjel, vagy miféle.

Ha valaki ezt megtudná nekem mondani megköszönném.

Én biztos nem veszek távirányítót, mikor kb 5000 Forintból, plusz a nem használt telefon árából meglehet csinálni a mobilos inítást, és ha mobilról indíthatom kinek kell az időzítő???
Már csak a segítségetek kell hozzá :)

Üdv