Konkrétumokat írni? Pl. arra, hogy szerinted az én cégem nem elég komoly? Pl. két ügyfelünk tévéműsora az első 5 legnézettebb műsor között van. Pl. egy msáik ügyfelünk termékeit csaknem minden nap eszik az emberek... De tutti, hogy minden háztartásban van belőle. Szóval ez az én hobbim, hogy ide írogatok, de én eddig itt még senki munkáját nem szóltuk le. Konkrétumot? Az USA-ban a "hálózatos" cégek ott vannak a TOP100-as listában. S ezek az üzletek a világ legdinamikusabban fejlődő vállakozásai. Hogy az MLM megítésle itthon ilyen? Igen, ilyen... De én nem foglalkozm MLM rendszerek építésével. Hálózatfejlesztéssel igen. Építettünk országos építőanyag-kereskedelmi hálózatot és számítástechnikai cégnek értékesítési hálózatot. De pl. nem értékesítünk üdülési jogot. Ezért nem tudok számokat írni. De ezt más megtette helyettem. Most már bárki kiszámolhatja, hogy évente többet utazik-e ezeknél a számoknál. Mert vannak, akik 2-3 évente kb. 100.000 forintot költenek nyaralásra, mások pedig éves szinten milliókat. Szóval nem vagyok törött bögre, de nem vagyok értékesítő sem. S hogy megint ne kapjak olyan szavakat a számba, amit nem mondtam: nem mondtam hogy megéri. Nem mondtam azt sem, hogy nem. Nem tudom. És én nem tudok olyan szépeket sem írni,mint "Anti," vagy a jeges fiú egy másik fórumban. Érdemes őket olvasni. A jeges srác valóban elkövet minden hibát aközben, hogy népszerűsíteni kívánja a rendszert. Míg "Anti" folyamatosan támadja. De mindig hozzáteszi, külföldön olcsóbb venni. Sőt, le is írja, hol vegyünk jogot. S bár "Anti" nem ajánlja a rendszert, azt is hozzáteszi, ezt a céget a tájmseresek szövetsége mégis ajánlja. (Akkor ezek szerint van, aki szereti és jól járt a rendszerrel, ha még ajánlja is azt?) Miközben a hazai cégeket sorra lehúzza. Több olyan céget is láttam, akik pl. egy fórumban kettős személlyel vannak jelen. A gonosz és a jó. A gonosz elmond minden rosszat, többet is mint kellene, hogy az olvasó megismerje a problémákat. A jó pedig minden úgy megmagyaráz, hogy az olvasó meghatározott írányba terelődjön. Mintha csak a jeges fiú bemutatná a hazai értékesítők összes hibáját, miközben "Anti" bizonygatja, hogy lám-lám, milyen átkozottul rossz itt minden. Mindenki balek, aki vesz. (pl. az egyik legnagyobb hazai élelmiszerkereskedelmi lánc tulajdonosai) - itthon. S van fekete lista is, meg nagyon sok be nem tartott ajánlás az érdekvédelmi oldalon. De van remény! mert van, ahol szabad venni. Terelés? Mert az bizony nem derült ki, hogy "Anti" hogyan is volt ebben benne (eladó, vevő), csak hogy állítja, ismeri a rendszert. A kedvelt autós példa: a Mercédes egy szériája - ahogy a lapok megírták - életveszélyesen lett összeállítva. Mikor a hiba kiderült, a merci nem hívta vissza a tulajokat, nem is értesítette őket. Még akkor sem, amikor a szaklapok sorra hozták le a hírt. Mégis elég sokan járnak mercivel a világon. De számos autógyárról keringett egy hibalista a neten, hogy melyik milyen olyan hibákkal futa az úton, mely bármikor emberéletet követlehet. De a fogyasztó megtévesztése és a nemtörődömség, vagy a nemodafigyelés miatt aláírt szerződés az emberi ostobaság. A "nemtudtam" kifejezés senkit nem ment fel a bíróságon. Szegény jeges ember leírta, hogy a rendszer tényleg a pillanatnyi hangulatra épül... ezt mondják az ellenzők is. Legalább van egyetértés.
Megnézetm a számokat más topicokban. Sok mindenről szó esik. Így akad néhány kérdésem nekem is. Igaz, olyank, melyeket más fórumokon vetetek fel, de ott sem volt rá egyértelmű válasz:
- Ha sokat utazol TS-sel vagy anélkül, akkor sem éri meg? Nincs határ?
- Ha bónushetet veszel van fenntartási költség? Mert van, aki szerint nicns.
- Ha bónusz hetet vesz 50.000 Ft-ért, és egy 4 személyes apartmanba költözöl a haverokkal vagy a családdal, akkor ezt össze lehet hasonlítani a szállodai éj/fő árral? 12.500 Ft/fő/hét, 1.786 Ft/éj. Ez milyen ár idehaza? (A csajok járnak le Zalába hosszúhétvégére, de még a 4 napot 100.000 alatt sohasem úsztam meg/fő)
- 360.000 Ft-ból egy négytagú család mennyit fizet egy hotelban Tenerifen?
- Sopronban? Kehidakustyánban?
- 360.000 Ftból meg lehet úszni egy Kenyai vagy Orlandói hetet?
- Én kaptam egy levelet, amiben jóval kisebb költségek vannak feltüntetve... (pl. 50 euro 5 éves tagdíj, 1,5 M ft-os négyszemélyes tengerparti apartman, nincs a bónuszhétenek fenntartási költsége)
- minden jog ennyivel jár?
- A külföldi cégek is ugyanennyiért kínálnak mindent?
Nos csak azt lehet látni, hogy hívők és nem hívők közvetlen vagy áttételes infok alapján makacsul döngetnek. Pedig mindkét oldalon van igazság. Tehát ha vkinek ingyen szállás kell Tenerifen, akkor szóljon.