pária Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2000
ORIGÓ-ból!Biztos,ami biztos,az MTI-nek én még éjjel 2-kor eljuttattam a hírt (amiről
még semmi részleteset nem tudtunk akkor),s ma reggel elküldtem nekik Vizimentők
híradását is,amit ide írt.Szerencsétlen utasok túlélték,de milyen állapotban lehetnek.
S van-e felelőse,aki a zajló Dunára az esti sötétségben vad hidegben és hóesésben
ráengedi a kompot!?Ami amúgy is olyan rozogának tűnt,hogy még nyáron is örültem,
ha átérek vele épségben.A kisátkelő hajó dettó ócska benyomást keltett bennem.:-(

Befogták az elszabadult komphajót
2006. február 8., szerda, 9:40|Utolsó módosítás: 2006. február 8., szerda, 9:42


Elszabadult egy komp kedden este a Dunán, a Pest megyei Horánynál. A járművet, fedélzetén 21 utassal, több órás sodródás után egy motoros hajó vontatta be a dunakeszi kikötőbe. Személyi sérülés nem történt, és anyagi kár sem keletkezett.

A komp kedden este hat óra körül szabadult el a Pest megyei Horánynál, majd a jeges Dunán sodródni kezdett - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Dobson Tibor és a rendőrség szerdán reggel.

A komp akkor vált irányíthatatlanná, amikor Dunakeszi és Horány között, a hajóút közepén, egy nagy méretű jégtábla került a jármű alá, s megrongálta a komp kormányát, motorját és a hajtóművét - számolt be a részletekről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese, Kormos Erndre az MTI-nek.

Kormos alezredes tájékoztatása szerint a komp 12 személygépkocsit és 21 utast szállított. A járművet a kapitány két folyamkilométerrel lejjebb tudta csak a partnak kormányozni. Az elszabadult kompot végül éjfél körül egy motoros hajó vontatta vissza a horányi révbe. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett, az ügyet a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysága szakértők bevonásával vizsgálja.

(MTI)


Nyomtatható verzió Küldje tovább ismerősének!

Előzmény: Fürgeláb (1997)