K. Shiraishi Creative Commons License 2006.02.05 0 0 67

Hellóka! Üdvözöllek a kietlen Mars felszínén !!! Igaz, hogy nem sokan vagyunk itt, de én azért figyelek, mint a nagy Hohoho-horgász. Vígasztaljon, hogy egyik kedvenc topicomban hónapokig hárman tartottuk az életet /"lelket", most pedig már úgy pörög, hogy alig győzök utána olvasni.

 

Szóval a lényeg:

először is a félelmed annyiban jogos, hogy nem "ócsó" mulatság ez a gyűjtőszenvedély; Másodszor viszonylag szerencsés vagy, ha a ...King méretarány (tehát kb. 1:43-as) érdekel, mert ezek többnyire (vagy néha) olcsóbbak, mint a "kis" mecsók.

A King Size egyébként onnan van, csakúgy mint a cigik esetében, hogy a szabvány sakkfigurák között a Király ilyen hosszú(...gondolom kb.) A SuperKings a Superfast nagytestvére. Amikor megjelent a nyikorgós, rugalmatlan futású gombkerék után az "acéltűs" rugalmas, szépen guruló Superfast, akkor a nagyok is megkapták az újítást - és SuperKings lett belőlük. (A SF előtt még volt egy rövid ideig a keskeny Transitional (átmeneti ) wheels. Nekem spec. ezek a kedvenceim.

 

A Superfast tehát "kicsi" (asszem kb 1:58-1:61), de ez modellenként változik, mert a kisautó méretét az "egyen-gyufásdobozhoz" igazították. A tört. szerint azért, mert az első mecsók mexületésekor csak gyufásdoboznyi játékokat engedtek bevinni az angol sulikba... Tehát - kis túlzással - ugyanakkora egy lószállító kamion, mint egy Mini Morris :-)

 

Ez egy nagyon ritka példány; Többszáz USD az ára, mert ritka a szín és a kerék ilyen kombinációja.

 Ez a keskeny, Transitional wheels egyik lxebb példánya. _ Ez se olcsó db, de ez azért már elérhető.

 

 Pont a ...King-ekről nem tudok most képet becsatolni, mert azokat keveset fényképezem, de vannak szép darabok ott is. A King Size ált. lényegesen drágább (pláne dobozzal), mint a SuperKings. Utóbbiból viszonylag sok van a neten. Lelőhelyek: eBay, www.carmodel.it, stb.

 

Egyelőre ennyi. Kérdezz még.

Előzmény: souris (66)