advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.02.04 0 0 18486

Atomgoa: Igaz, van bennem grafomán hajlam. Meg gyorsan is gépelek, szakmai ártalom. :))

De a végén Neked már nem tudtam mit mondani, ha nem haragszol, de kicsúszott a szőnyeg a mondanivalód alól, átment minden cél nélküli szófacsarásba. Még mindig nem tudom, Te mit javasolsz - konkrétan, nem holmi általános lózungok formájában - egyes problémákra, mi a tényleges véleményed ügyekről. Csak azt látom, hogy más bármit is mondjon, az szerinted nem jó.

Márpedig színikritikusra ugyan szükség van, de a darabokat nem a kritikusok írják és adják elő...

Mint már kifejtettem: a társadalomi élet kompromisszumok sorozatából áll, tiszta megoldások alig-alig lehetségesek. No és mint tudjuk: a politika a lehetséges művészete.

És az sem baj, ha felismered: a világ, de főleg a mi problémáink nagyobb részének a legfőbb okozója az, hogy mindig minden ötletről, intézkedésről meg tudjuk mondani, miért nem jó, meg is fúrjuk emiatt, csak éppen jobbat - vagy bármit - helyette nem tudunk mondani, és így nem teszünk semmit, csak sodródunk. Ki tudja, hova?

Előzmény: Atomgoa (18485)