Buksi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 344

Találkoztam délelőtt a szomszédunkkal. Kérdeztem tőle, hogy volt, van-e valami probléma a házzal, tapasztaltak-e valami nem tetsző dolgot az elmúlt két évben mióta ott laknak. Azt mondta, hogy semmi probléma nincs. Két dolog volt, az egyik a dísztégla a kéményen (ezt említettem korábban is) a másik pedig az volt, hogy a végén a kőműves hirtelen felindulásból a vödréből a vizet a wc-be öntötte és eldugult a wc, telefonáltak és fél órán belül megcsinálták. Fűtés, víz, villany, gáz rendben, nem jött le sehonnan semmi sem.

Azt mondta még a szomszéd, hogy túlságosan nem aggódtak (sok házat megnéztek), mert ezek az emberek abból élnek, hogy házakat építenek. Ha csak egyszer valami probléma merülne fel, peres ügybe keveredne, rossz híre menne, akkor maga alatt vágná a fát, nem vennék tőle a házakat, ezt meg ügye nem szeretné.

 

A házvásárlásnál szerintem azt is fontos, hogy hol van a ház. Nem tudom milyen a családi állapotod, gyereked van-e, hova jársz munkába és mivel szeretnél munkába járni.

Az orvosi rendelő, gyógyszertár, 4 óvódából 3, iskola alsó és felső tagozat, posta ezek mind a ligeti részen vannak. Ebből a szempontból a ház amit kinéztél nagyon jó helyen van. Nekünk egyedül a művelődési ház esik ki, mert az a faluban van és ott van szerdánként baba-mama klub, ahova néha elmentünk, de már kinőttünk belőle így most már ez sem hiányzik és ott van a könyvtár is. Iskola és óvóda van a faluban is, de hallottam már olyat, hogy be akarják zárni az iskolát mert nagyon kevés gyerek járt oda. Hogy ebből mi lett nem tudom, nem kísértem figyelemmel az eseményeket.

A Rákóczi úton (ami átmegy a Benta-patakon) van több üzlet, zöldséges, pékség. Azt sajnos nem tudom, hogy a faluban milyen az ellátás, de a ligeti részen kisebb sétával az említett intézmények, üzletek elérhetők. Az állomás tőlünk 10-15 perc gyalog, a faluból az állomásra busszal ki lehet jutni, de nem tudom, hogy mennyire van összehangolva a vonat-busz közlekedés.

Egyszer mondta valaki a baba klubban, hogy vitte volna a gyerekét orvoshoz és vagy oda, vagy vissza nem volt busz amivel tudott volna jönni-menni.

 

 

Ezek jutottak még eszembe. Gondolom azért még majd jönnek a többiek is.

 

 

Előzmény: Munkacica (340)