Törölt nick Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1942

Pária hozzászólására reagáltam, aki elmondása szerint kiabált az őt zaklatóval (véleményem szerint teljesen jopgosan). Én nem ordítottam a nagyon buta bácsival, mert nagyon buta volt, pedig megérdemelte volna.

 

A tiédtől eltérő álláspontom szerint az nem helyes, ha elnézzük az apró jogtiprásokat, mert egyébként is sok van belőlük. SZVSZ a te "módszereddel", miszerint nem törödünk velük, káosz lesz, mivel a jogszerűtlenség eltűrése a jogszerűtlenség elkövetőjét bátorítja. És ez azért van, mert aki jogserütlenséget követ el saját érdeében, az ezt helyesnek tartja, ellentétben velem, aki nem.

 

A beszélgetésünknek egyébként - messziről - van köze Dunakeszihez. Csak egy példát mondok, szerintem a szemetelés is tudataalatt a hétköznapi ember adekvát válasza arra, hogy a város vezetésében hatalmon lévők sem törödnek saját "hivatali környezetük tisztaságával". Az az elméletem, hogy ahol egy település lakói elégedettek saját településük vezetőivel, ott a népek a települést jobban a sajátjuknak érzk és annál jobban vigyáznak rá. Nézz itt körül a játszótereken, a parkokban, a Dunaparton, vagy úhy általában az utcán.

Előzmény: Luckuty (1941)