NevemTeve
2006.02.02
|
|
0 0
16359
|
Helyesen: x2'-x1'=[(x2-x1)-v(t2-t1)]/ (1-(v/c)^2)^0,5"
Nézem, nézem, és folytatom... beosztok (x2-x1)- el. (x2'-x1')/(x2-x1)= -v(t2-t1)/(x2-x1)/ (1-(v/c)^2)^0,5helyesen: (x2'-x1')/(x2-x1)= [ 1-v(t2-t1)/(x2-x1)]/ sqrt(1-v 2/c 2) De Te vedd észre, hogy v(t2-t1)/(x2-x1)=1 mert 1/v= (t2-t1)/(x2-x1)Ez sajnos tökéletes tévedés... (t1,x1) az egyik esemény koordinátái az álló rendszerben, (t2,x2) a másik esemény koordinátái az álló rendszerben, de a kettő között nincs semmilyen kapcsolat; lehet hogy (x2-x1)/(t2-t1)<v, lehet hogy (x2-x1)/(t2-t1)>v, lehet hogy t2=t1... |
Előzmény: habár (16351)
|
|