iceride Creative Commons License 2006.02.02 0 0 221

Ember, ez egy 2001-es hozzászólás. :)

 

És fönntartom bizony, ez így, általánosságban minden ingatlanhoz kapcsolódó dologra igaz szerintem (ez csak vélemény) . A változás annyi, hogy a mai inflációs rátához képest a 6-8% valszeg már nem áll, és az ingatlanpiacot sem ismerem nagyon. :)

 

Az viszont más kérdés, hogy a felhazsnált időszak a teljes jog mekkora részét teszi ki, illetve hogyan találsz rá vevőt.

 

Az, hogy a vásárolt érték töredékéért is lehetetlen megválni tőle, az egyszerűen nem igaz. Bizonyos esetekben (vagy az esetek jó részében, nekem mindegy hogyan fogalmazunk) lehet igaz. De amit mondjuk vki megvett 92-ben 70.000 forintért, azt most tuti el tudja adni 600 rugóért. Pedig már nyaralt vele tizenakárhány évet.

 

Az én meglátásom szerint a másodlagos érétkesítésben résztvevő hetek forgalomképessége konvergál a nullához. Hiába ér valami x pénzt, ha nem tudod eladni egyáltalán (persze, most jön az, hogy akkor az érétke 0, ha így fogjuk fel, ez is lehet egy igazság, bizonyos szempontból).

 

Ettől függetlenül én ismertem olyan embert, aki kizárólag ilyesmiket árult, és jól megélt belőle, ezexerint eladható.

 

 

A második feléhez:

 

Valószínűsítem, hogy az 1000 eurós hét nem ugyanaz, mint a 2 millás hét, illetve amit te 2 millásnak hiszel, azt nem is akarják neked 2 milláért eladni. De ehhez már értened kéne, ezt hagyjuk. :)

Előzmény: Anti-timeshare (218)