Tenerife Creative Commons License 2006.02.01 -1 0 5

Nos igen. Mi senkivel sem szeretnénk vitatkozni. Ezért amit ide írok, "csupán" a személyes véleményünk.

 

1. hogy vmi itthon nem működik, vagy nem jól csinálják, az nem azt jelenti, hogy rossz is.

 

2. én mindig azt hittem, hogy ez olyan középosztálybeli dolog. Veszek üdülési jogot, mert a szomszéd is jár Mexikóba, Thaiföldre, Olaszba... De tévedtem.  Igazán jól néhány gazdag ember csinálja. Legalábbis egy bemutatón volt aki "négyszemközt" elmesélte, ők bizony minden meghívásnak eleget tesznek, sőt, igen érdeklődők is. Mert így évente kb. 3-4 alkalommal FÉLÁRON járnak külföldre. CSak a repcsijegyet kell megvenni a szállás és néha az étkezés is ingyen van. A végén persze nem vesznek, de ezt az egymással versengő cégek úgy sem kötik a másik orrára.

 

3. Nekem van egy üzletviteli tanácsadó irodám. (marketing és kommunikációs tanácsadás). Több észrevételt tettünk hazai cégek munkájára, de itthon mindez süket fülekre talál. A legtöbb esetben azzal sem törődnek, hogy az emberek milyen szájízzel emlegetik őket.

 

4. MI MOST VOLTUNK A KANÁRI SZIGETEKEN ÉS NAGYON JÓ VOLT. A párom és a 7 hónapos kisfiam. Meghívást kaptunk az Astóriába, ahová csak a nyeremény miatt mentünk el. Húzni kellett borítékokból és aki ott volt, valóban nyert vmit. Mi egy hetet Tenerifén. Mások órát vagy tévét, vagy belföldi utat. Nem vettünk idehaza semmit. Mert ahogy számoltuk, az itthoni vagy az ausztriai üdüléseket valóban csak magas felárral lehet másra cserélni. Ezért ezeknek csak akkor van értéke, ha az ember itthon pihen, vagy a sógoroknál siel. De elmentünk a szigetekre. A szállásról igény szerint küldünk általunk készített jó és rossz képeket. Nos a kinti üdülésünk 7 nap tengerparti pihiből és egy fél nap előadásból állt. De kit érdek a fél nap, ha 7 napig ingyen szállás és ingyen étkezés van? Az előadás pedig csak azért tartott annyi ideig, mert bennünket érdekelt. Akit nem, az kb. egy óra alatt letudta. Megmondta, hogy nem érdekli, megnézte a meseszép új szállodát (bali stílus, minden extrával, luxusapartmanokkal...) és kész. Mi meg kérdeztünk. Kiderült, hogy kint nem kell ezt tukmálni az emberekre. Így az eladókat nem is nagyon érdekli, hogy vki vesz vagy sem. Mert vannak csehek, lengyelek, dánok, finnek angolok tömegesen és ők mindig elviszik, amit kínálnak. Ott más kultúrája van ennek. Nem a tukmákolós, agyonhazudozós, etc.

 

5. A MI "KONTÓNKRA" BÁRKI ELTÖLTHET 7 NAPOT PLAYA DE LAS AMERICAS-BAN! Pontosabban: ha vkinek van kedve a repülőjegyet kifizetni, eltöltheti kint azt a bizonyos hetet. Nem kell itthon előadásra jönni, vásárolni kint sem kötelező (csak ne mondjátok meg, hogy ezt írtam :) ). CSak szól nekünk, a társaság pedig elintéz neki mindent. Kb. egy hónapja 9.900 Ft volt a repülőjegy... Szóval ki lehet fogni jó akciókat. A kajaárak olyanok mint itthon.  Nekünk most minden barátunk és munkatársunk az akciós repülőjegyek után kutat. Mi most ezt adjuk ajándékba a céges ügyfeleink részére, ha 10.000 Ft felett vesznek igénybe pl. szolgáltatásokat. Szóval ha én a 7 hónapos fiammal bele mertem vágni, és őszintén szólva, elégedetten jöttünk haza, akkor ne az itteni botrányokból induljatok ki, hanem győződjetek meg róla saját szemetekkel. A pihenés mehet másképen is. Nem kell hozzá hazudni, csalni, rendőrt hívni.  Nem kell nyereményjátékokba bocsátkozni.

 

6. kérdezzetek bátran. Mi már kipróbáltuk , míg mások csak hallomásból okosak itt. Vagy nem?