bluevic Creative Commons License 2006.01.31 0 0 678
Mike, mielött belekezdenék az élménybeszámolóba, hadd írjam le neked, h egyáltalan nem valószinűtlen hely ez az egész. Igazából az ember egész otthonosan mozog. Én voltam Bora Borán is, de nekem LA messzebbnek tünt. Érdekes dolog ez, hiszen F.Polinézia szinte teljesen franciás jellegű, stilusú, és néha olyan érzése van az embernek, mintha Európában lenne. Értem ez alatt, h megtalálható itt az összes nyugati cikk, a francia és európai kisautók. Sőt még tuning műhelyek is vannak, pl BoraBora tuning (ez volt felragasztva egy agyontunningolt 206-os Borán). Komoly volt nagyon, de nevettem, h minek oda ez:) arra a pár km-re.
Nem is tudom, hirtelenjében mit írjak Boráról, de nem akarom lerombolni a mítoszt. De sajnálom azt, h csak Tahiti és Borabora márkanevet ismerik az emberek az egész világon. :((
Igen, gyönyörű sziget, de van nála szebb is. Tetszett, és érdekes volt, még voltam egy napos laguna túrán, úsztam a cápakkal együtt, amiket elötte megetettünk, fotoztam videoztam sokat. Néztem egy ott szerzett német kollegával a naplementét az ottani sörrel. fogyasztva. Gyerekek fociztak közben a "strandon", olyan varázslatos volt.
De boraborának lehetne a neve "Biznisz" Island is vagy Money Island, én már a végén ennek csúfoltam, mert nem szól másról. Szóval gyönyörű, de az atmoszféra nem tetszett. tele van szállodákkal a sziget, a motuk.. miközben lagunáztunk, 2 szálloda is épülőben volt... be van építve az egész. és nem olyan természetes.
Tudjátok, vannak ezek a szállodák... és mellettük a szegénység, vagy csak a vityillók... amikben a munkások laknak. fura és groteszk látvány. bár , nem szegények az ottélők, deee..... nincs hová terjkeszkedniük, élik egyszerű és nyugatias életüket, mert a kulturánk ellepte őket.
És ,hogy összeteheti a kezét, aki ott élhet?!pff bocsánat...:) én voltam ott és azt mondom, h nem!
Unalmas lenne és unalmas is. Persze szép hely és meleg van, deeee evvel én nem értek egyet. Nem tudsz ott semmit se csinálni, hiányozna a Európa.
Az teheti össze akezét, aki évente ingyen elmehet oda 3x egy-egy hónapra nyaralni:) fizeti a cége
Szóval az atmoszféra gagyi, itt a legdrágább minden :( és itt nem természetes a tahiti emberek mosolya, csak ha van pénzed:D
ettől hányok:(
Moorea sokkal inkább jobb volt, vadabb , szebb, és az emberek csodásak.
Én is csak azért voltam Boraborán is...mert Borabora. Majd rakok fel képeket.
Sajna ezt a klassz szigetet elnyomja a biznisz a szállok és a pénz.
Egy jó fotós, egy klassz nyálcsorgató képekkelteli magazin, egy jó szöveg, és máris elvarázsol téged a sziget. Hm:) hátigen..
Szerintem, menjel mindenhová és alkoss véleményt. :-)
U.i.: nem bántam meg,h Boraborán voltam, sőőt..de legközelebb ezekmiatt,már nem lesz benne az uticélok között. F.Polinézia tartogat még izgalmas és gyönyörű helyeket.
Majd , ha valakit érdekel, akkor írhatok a vakációmról. Tahitin-Mooreán-Bora Borán és Maupitin voltam.
Hali