Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1343

Szervusz!

UPC-Direct ügyileg jól javítalak ki, ha úgy pontosítom: nem érhető el mindenhol KÖNNYEN?!

Mert a rálátást vagy a jó rálátást azért nagyobb (anyagi) áldozatok árán biztos lehetne mindenhol biztosítani, nem?

IP cím kiosztogatás kapcsán: nem hiszem, hogy törvénysértést követne el bárki, mivel az IP címek, vagy azok tartományai nem képezik egy ország nemzeti kincsét. Elletétben például a nemzetközi viszonylatban hazánknak kiosztott frekvenciákkal vagy a hazai távközlési azonosítók összességével.

Az IP címek regisztrációja legjobb tudomásom szerint ráadásul 'magánkezekben' van (jószerivel mindenhol - hála Istennek! ld. RIPE), úgyhogy szabadkereskedelem és szabad felhasználás zajlik.

Ha pedig .hu véget kapnak a címtárakban ezek a címek (is), akkor erkölcsileg sem biztos, hogy védhetetlen lenne a jelen állapot.

Egyébként a buta kérdésem itt be is jön a képbe: ha nincs (és tudtommal nincs) nemzetközi felosztás az IP címek között, azaz a .Hu domain-hez tartozó IP címek üzleti alapon "kerültek (kerülnek..) ide", akkor hogyan lehet IP címeket románnak vagy magyarnak minősíteni?

Nem arról van (csak) szó, hogy a regiszztrációt kezdeményező és a RIPE adatbázisban szereplő személyek/intézmények nem magyarországon vannak (nem magyarok)?!

Akkor pedig milyen technikai hatása is lehet ennek, ha a névszerverek és minden egyéb technika (pl. a BIX-hez való csatlakoztatás) itton és itthoni eszközökkel történik?

Ha tévedtem volna valamiben, kérek SZAKSZERŰ ÉS KORREKT kiigazítást, mert bár most utánaolvastam, és mivel az ANFNT-ben (Azonosítók Nemzeti Felosztási Terve) IP címtartományt nem találtam - még témakör szintjén sem - és mert a szó szoros értelmében szakterületemen és gyakorlatomon kívül esnek ezek a tudás-halmazok, gyakorlatilag csak következtetni tudtam.

Üdv!

Robi

Előzmény: nicko (1290)