krezidiesel Creative Commons License 2006.01.30 0 0 5354

A következő háborút még körülbelül sem tudhatjuk milyen eszközökkel fogják vivni, igy nem eldönthető biztonsággal senkinek se a katonai potenciálja... Biztos vagyok benne hogy hagyományos értelemben vett katonaság nem fog szóbakerülni, és nagyon aljas, és embertelen (emiatt iszonyú hatékony) eszközöket fognak bevetni. És mindezt úgy hogy a megtámadott az se tudja majd, hogy ki támadta meg. (pl a biológiai fegyverekre, vagy akár számitógépes hálózatok totális megbénitására, vagy ezek kombinációjára gondolok)

A másik kérdés miért fogják vivni a következő háborút?

Az biztos hogy az energiáért, vagy az azzal kapcsolatos technológiákért.

Ebben a két legéhesebb Kina és az USA. De ki lesz a célpont, vagy ha egymás ellen fordulnak, ki fogja kezdeni? 

Remélem az EU ebből ki fog maradni, mert mire ez a konfliktus helyzet kiélesedik addigra sikerül alternativ energiaforrásokkal kiváltani nagyrészt az olajat.

Nem tudom az usákok, vagy a ferdeszeműek mennyire fejlesztenek alternativ energiaforrások terén, de az olajalapú gazdaságoknak nem lehet jövője, mégha agresszivan, erőből akarja is megoldani ezt a helyzetet, akkor se (mint jelenleg a jenkik)

Kinát meg épp azok akarják mielőbb fogyasztóvá tenni, akik másfelől az energia (köolajforrásaikat ) féltik. Az autógyárak rohamléptekkel épitkeznek, minnél nagyobbat akarnak szakitani a Kinaban kialakuló piacból, ugyanakkor meg rettegnek mennyi lesz az olaj ára, ha 10 éven belül 250 millió autót eladnak csak Kinában és beállnak vele majd a benzinkútra. Ja és ne felejtsük el Indiát,(1 milliárd fő) meg a többi kicsi keleti országot, ahol ha nem is ilyen ütemben de terjed a motorizáció!  (meg nincs net, tehát a népesség is gyorsan nő...:-))

Előzmény: lcoder (5350)