Lydecker Creative Commons License 2006.01.29 0 0 595
Csoda történt! A Viasat pontosan kezdte. Nem akartam hinni a szememnek amikor kilenckor elkezdődött. Ötödik évad első része, pont, ahogy írták.

Komolyan mondom, ez az első rész nem is rossz. Igaz ugyan, hogy a létező összes sablont felhasználták (amit ilyen szituációban csak lehet) de akkor is tetszett. Az atavusokban korábban nem tetszett, hogy ilyen hülye vámpírszerű lényeknek ábrázolták őket de amióta láttam az SGA-ban a wraith-eket azóta ezt a gyengeséget elnézem. Úgy tűnik nincs új a nap alatt, ha valami nagyon ellenszenves ellenséget akarnak akkor előszedik a vámpír sémát, ha nincs jobb.

"Reneé" továbbra is nem azért van a sorozatban mert annyira lenyűgőző lenne a színészi játéka de mindegy. Szerencsére ezt ellensúlyozza a Street -et alakító csaj (húh, hogy is hívják? Melinda Deines vagy valami ilyesmi), eddig különösebben nem figyeltem arra, hogyan alakítja a szerepét de azt kell mondjam ő sokkal hitelesebb számomra mint az ötödik évad főszereplőjévé váló Reneé.

Most sajnos nem sikerült jegyzetelgetnem, pedig egy pár érdekes dolgot azért elmondtak. A baj csak az, hogy nagyon érezni az egészen, hogy az ötödik évad csak azért van, hogy azt a nyamvadt final conflict-ot (amit megjegyzem így fordítottak le: végső viszály, aú! azért ezt lehetett volna jobban is, és a másik ilyen gyöngyszem: partnerprotector, na itt már nekem fájt, miért nem lehetett meghagyni azt, hogy társ védő vagy ilyesmi?) megmagyarázzák.

Ja tényleg; nekem úgy tűnt mintha újra szinkronizálták volna az első pár részt is amit még anno leadtak, ezért került bele az a pár hülyeség.