Törölt nick Creative Commons License 2006.01.29 0 0 2175
A szavazás tekintetében nagyon egyetértek sergio-val.

Nálam egyébként:

1990-ben: MDF (még nem szavazhattam ekkor)
1994: MDF (dettó)
1998: MIÉP
2002: MIÉP
2006: Harmadik Út

Hagyjuk már ezt az "elvész a szavazat" hülyeséget. Engem rohadtul nem érdekel, hogy akire szavazok, bejut-e a parlamentbe, hanem, hogy a szavazatommal olyan politikai erőt támogassak, amely a leginkább közel áll az elveimhez. Nem látjátok át, hogy gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy Fidesz vagy Maszop? Nekik csak az a céljuk, hogy ketten folytassanak váltógazdálkodást, mert így egymásnak az igazán nagy bulikat elnézik, és nincs 3., 4. stb. erő, amely erre rámutathat. A Fidesz és a szar Orbán ugyan mitől nemzeti? Hogy 98-ben kitatlálták magukról ezt, meg lengetik a magyar zászlót? Amikor kormányon voltak, ugyan milyen fontos nemzetpolitikai lépést tettek? Megígérték, hogy felülvizsgálják a privatizációt (kristálytisztán emlékszem, hogy a kampánycsend előtti utolsó mp-ben Orbán valamelyik tévén még erre vonatkozó ígéretet hadart el) - SEMMI nem történt meg belőle. Most ÚJRA ezt ígérik, LOL! És sajnos sokan még el is hiszik! Külpolitika? Felülvizsgálták az alapszerződéseket, ahogy megígérték? Nem! Martonyi, egy ex-komcsi vezetésével a külügy folytatta ott, ahol abbamaradt Hornék idején. Egyébként ő maga is kiáll(t) a kettős állampolgárság ELLEN. Amikor tehettek volna valamit, amikor kormányzati pozícióban voltak. Mert ellenzékből persze könnyű pofázni meg ugatni, csak azokkal a fránya tettekkel ne kellene bizonyítani. Oktatás? A liberális Pokornival? Egyenes és töretlen a Magyar-Pokorni-Magyar (vér)vonal, az oktatás tönkreverése. Pedig ez lenne a legfontosabb, stratégiai kérdés. Belügy? A mindenki által köztudottan maffiózó Pintér vezetésével? 91-ben még Cápalátogatáson röhögünk a Magyar Narancsban (köztudottan akkor Fideszes lap volt), aztán mi vagyunk a nagy hívő reformátusok, katolikusok? 90-ben még kivonulunk a Parlamentből, amikor Trianonra emlékeznek a honatyák, ma meg eljátszuk a határon túliak legfőbb pártfogóját, a nagy nemzetit?

Tulajdonképp mekkora hályog kell a nemzeti, hazafias gondolkodású emberek szemén, hogy mindezeket ne vegyék észre? Nekem Orbántól és bandájától hánynom kell mára, egy nagyon jó marketingfogással benyomultak abba a politikai légüres térbe, ami az MDF bukása után maradt a jobboldali-nemzeti pozícióban, és sokan ezt sajnos megették. Mindezek ellenére kétszer is szavaztam rájuk a második fordulóban egyéniben (hozzáteszem, mind2 egy ezerwattos Jordán-parti székely volt...), most már ezt sem fogom megtenni. Egyszerűen azért, mert végleg kiismertem őket. Egy undorító banda. Azt sem felejtem el, amikor Pokorni nyilatkozott a 2002-es választások után: egyszerűen képtelen volt leplezni nagy örömét, hogy a MIÉP kiesett a parlamentből, ez az öröm láthatóan nagyobb volt, mint a választások elvesztése feletti bánat. Értitek? Jobban örült a nemzeti radikális párt bukásának, mint amennyire sajnálta, hogy a saját pártja elbukott. Ez mindent elárult róla. no persze a miniszterként eltöltött évek is.

Ezzel együtt is a magyar nemzet legnagyobb ellensége (sorrendben) a Szadesz és a Maszop. Utóbbi nem is annyira kifejezetten ellenség, inkább szarik az országra, és a saját érdekei szerint dönt és cselekszik. Csakhogy ebben a Fidesz is szorosan ott van a sarkában. Akkor meg miért támogatnám őket, mikor van tényleg tiszta erő (elsősorban a Jobbik-ra gondolok), amely megérdemli? Én a választás után is nyugodtan tükörbe tudok majd nézni, mert nem szavazok olyan pártra, amelyről tudom, hogy gátlástalan, álnok és kétszínű. Komolyan mondom, hogy a Fidesznél még a Munkáspártot is többre tartom: ők legalább kiálltak az elveik mellett (akkor is, amikor nem volt éppen javallott), és nem forgatták a köpönyegüket. Más kérdés, hogy zömmel szerencsétlen vén megkeseredett komcsik.