Próbálok kérdésenként válaszolni:
Szerinted az általam felvázolt úthoz mennyi idő kell?
Hát, az nagyon attól függ, hogy hol és mit csináltok. Szerintem úgy a 3 hét a reális (minimum)
Jakartában mit érdemes megnézni és van valami jó szállásajánlatod? A Sunda Kelapát - a régi kikötőt a vitorlásokkal ne hagyjátok ki!
Bogorban érdemes aludni, nem olyan zsúfolt, nem olyan meleg, mert a hegyek között van, és jobb a közbiztonság. Kb 20 perc vonattal. A szállás az igényektől függ. Mi minnél olcsóbban akartuk megúszni, ennek megfelelő helyeken laktunk, a Lonely Planetből válogatva.
Mivel mentetek Jogjába, mennyiért, és ott mennyi időt voltatok?
Vonattal, az árra nem emlékszem, a jövő héten meg tudom mondani, addigra előkeresem. Kb egy hetet voltunk ott, Borobudur, Prambanan, meg a Merapi oldala...
Szerintem jó hely, de nagyon "turistás"
És úgy egyébként mi az ami tetszett? Mi nem? Kb. árak?
Nagyon olcsó minden, ha már kinnt vagy, kb harmadannyiból kijössz, mint itthon. Alkudni kell mert átvernek. Jáván szerencsére sokan tudnak angolul. Jó nagy a tömeg a városokban.hmm. sok mindent tudnék írni...
De bármire kíváncsi vagyok, amit mondani tudsz Jáváról! :)))
Még nagyon a szervezési fázis elején tartok...
Krakatau is érdekel, mert vulkán mániások vagyunk a párommal. Anakrakataun tudtommal nem lehet kiszállni (veszélyes terület). Mennyibe került az út és saját szervezésben oldottátok meg (a footprint 200-400dollárt ír, ami nagyon húzosnak tűnik)? Saját szervezésben, Tamanjayából béreltünk hajót. Nem volt vészes az ára, konkrétumra nem emlékszem, majd utánanézek. Mi felmásztunk az Anak Krakataura.
A www. vilagjaromagazin.hu-n van egy Jávás cikk, ha még nem vették le. nézd meg, ha gondolod, van benne pár infó, én írtam.