andorrka01 Creative Commons License 2006.01.27 0 0 135

Szerintem sem arról van itt szó, hogy megadóztatják azokat, akiknek nincs gyerekük.:)) Ki gondolja ezt komolyan??? Inkább arról, hogy aki ma gyereket vállal, nevel, mellette tisztességgel dologozik és ADÓZIK bele a a feneketlen államkasszába, legalább valami halvány jelét érezze a megbecsülésnek, adókedvezmények formájában. Én ebben semmi rosszat nem látok.

Tény és való, hogy a magyar rendszer egyedülálló abban, hogy a gyermek 3 éves koráig biztosít némi juttatásokat... De a "jólétinek" nevezett országokban igenis van mód a távmunkára, van mód a részmunkaidőre a gyermekes anyukák számára. És ha otthon marad az anyuka, akkor sem borul fel a családi költségvetés, mert a férj keres annyit, hogy elég legyen. Csak halkan jegyzem meg, hogy pl. Franciaországban a 3.gyermek születését 800000 forintnak megfelelő euróval dotálja az állam. Nem beszélve arról, hogy a  többszörös bevételű angol családok nevetve kifizetik az államilag jelentősen támogatott gyerekruhát, pelust. Itt meg? Nos, az a legdrágább, mert a szülőknek úgyis meg kell venniük.

Végülis csak arra akartam kilyukadni, hogy ebben az öregedő országban igenis meg kellene azokat becsülni, akik gyereket nevelnek szépre-épre.:))