Wic Creative Commons License 2006.01.24 0 0 335
mi is a történet?

Mi is a történet?

1. MN szerint A Fittelina kizárólag azért jött létre, hogy a felújítást elvégezze Gyurcsány lakásán.
2. Gyurcsány ezt egy interjúban cáfolja, azt mondja, hogy a cég mást is csinált, árajánlatot tett a szomszéd ingatlanra.
3. MN cikk : "Hazudott a Miniszterelnök". Adatokkal alátámasztva.
4. Gyurcsány azt mondja, nem hazudtam, csak nem a Fittelinára gondoltam, hanem az Altusra.
5. Gyurcsány bepereli a MN-et a következőkkel: "Gyurcsány szerint a lap valótlanul állította, hogy a miniszterelnök a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a Szemlőhegy utcai ingatlannal szomszédos telek vételi szándéka kapcsán megnevezte a Fittelina Kft.-t, illetőleg azt állította, hogy a Fittelina Kft. többször tett ajánlatot a II. kerületi önkormányzatnak a vételre. Gyurcsány szerint ezzel a lapunk olyan hamis látszatot keltett, mintha a miniszterelnök valótlanságot állított volna."
6. Gyurcsány keresetét elutasítják, immár jogerősen. "a Magyar Nemzet a becsatolt cégmásolatok alapján megfelelően tudta bizonyítani a cikkben tett megállapításait. A bíró kiemelte: a műsorvezető egyértelműen a Fittelina-üggyel kapcsolatban tette fel a kérdését, és a miniszterelnöknek lehetősége lett volna, hogy egyértelművé tegye a helyzetet. A Magyar Nemzet által levont következtetés tehát nem volt ellentétes a véleményalkotás elemi szabályaival" Lefordítom neked az aláhúzottat: A MN jogosan, a véleményalkotás elemi szabályainak megfelelő módon (azaz levonva a logikus következtetést) adott hangot azon véleményének a bizonyítékok alapján, miszerint Gyurcsány Ferenc hazudott, amikor azt mondta, a Fittelina más tevékenységet is végzett a felújításon kívül.
Előzmény: Wic (334)