Retailer_ Creative Commons License 2006.01.23 0 0 211
Nem olvastam végig az egész topicot, de mint gyakran dél-buda és a repülőtér között közlekedő utas én is kifejteném a véleményem.
Akik hozzám hasonlóan sűrűn megteszik ezt az utat, azoknak az olyan igéretek mint a metró és a gyorsvasút csak megmosolyogtató álom. Gyakran már olyan apróságoknak is örülnék, ha pl. a reptér-busz volvo buszokkal közlekedne. Az pedig, ha ez a busz a gyorsforgalmin közlekedne, az már egy álom megvalósulásával érne fel. Ha Ferihegy 1-re vagy onnan közlekedek, inkább utazom vonattal Szemeretelepig (és vissza), mert az az út ahol a reptérbusz jelenleg közlekedik, az már az életveszély határát súrolja. A kátyúk,gödrök, úthibák kikerülhetetlenek és bele/rájuk hajtva akkorát üt, hogy az a szó legszorosabb értelmében fizikai fájdalmat okoz az ülő utasoknak. Járhatna a "fekete" 93-as a jelenlegi útvonalon F2-ig, és mellette a Reptér-busz a gyorsforgalmin. Sőt, akár az sem lenne rossz (bár időben hosszabb) megoldás, ha egy "shuttle bus" közlekedne a reptér és az 50-es villamos Béke Tér végállomása között.
Keregethet itt mindenki szép ábrándokat a reptéri közlekedéssel kapcsolatban (eddig csak a MagLev-ről nem olvastam ebben a topicban), de reálisan nézve nem valószinű, hogy az elkövetkező 15-20 évben bármi is megvalósuljon, pénze ugyanis erre senkinek nincs- vagy minden más fontosabb mint az a szigorúan idézőjelbe tett "szűk réteg" kiszolgálása, akik a repülőtérre járnak.
A BKV ne fejlesszen metrót vagy villamost a repülőtérre amig a villamosvezetők 6 nadrágban, 5 pulóverben, 3 síkabátban és 4 kesztyűben kénytelenek dideregni a villamoson napi 8-10 órákat, az 5-10km/h-val vánszorgó szerelvényeken. A máv inkább villamositsa vonalait, vagy törődjön a megállók, állomások tisztaságával, hogy ne csak az menjen be egy kis állomás várótermébe, aki oda akar sz*rni a sarokba, mert WC-t nem talál.
Tökéletes megoldás volt az 1998-ig közlekedő volánbusz járat az Erzsébet térről. Ez reggel 06:00 és este 23:00 között minden fél órában indult és 30 perc alatt a repülőtéren volt 2 BKV jegy áráért. Hogy ez miért szűnt meg nem tudom, de amíg ez meg volt, kevesebb embernek hiányzott a ferihegyi vasút és a metró.