Állományjavító Creative Commons License 2006.01.23 0 0 171

Ez egy hülyeség, ez a "zsidók által szedett"... Pontosabban ultraortodox extremizmus. Az ortodoxia fősodrában ilyen képtelenségek nincsenek.

 

Ugyan kérlek, majd fogják ők szőlőművelésre meg szilvaszüretre fogni az övéiket...  Láttál te már bóhert szilvafán? Ez egyébként azokban az időkben, amikor a zsidóknak nem lehetett földtulajdonuk, egyébként is teljes képtelenség volt.

 

Még majd eljutnál oda, hogy a sólet csak akkor küser, ha a kemence kéményét zsidó kéményseprő tisztította...

 

Egyébként, félre a tréfát, a pálinkával, meg általában az égetett szeszekkel szemben korántsincsenek olyan szigorú elvárások, mint a borral szemben. (A whiskyt/whiskeyt) például általában teljesen kósernek tartják, kivéve persze a húsvétot, mert az erjesztett gabona, az chametz.)

 

A borral kapcsolatban vannak igen szigorú előírások, mivel az egyes kánaáni "pogány" szertartásokban (meg a kereszténységben) varázslásra és misztérium-események céljaira van felhasználva, és így természetesen bálványimádás eszköze.

 

Ezért nem szabad nemzsidóval együtt borozni, mert az lehet, hogy közben mondjuk a vérré változtatás förtelmesen bálványimádó praktikájára gondol. Misebort inni meg különösen nem ajánlott.

 

Vodkázni a szomszéd muzsikkal, azt nyugodtan lehet.

Előzmény: Matuselah (165)