Matuselah Creative Commons License 2006.01.22 0 0 155
A következő a helyzet. Vannak zsidók által fogyasztható állatok, és vannak amelyek nem.

Az Isten által fogyaszthatónak mondott állatok levágását külön törvények (kóser) rögzítik.

Pl. az állat vérét teljesen el kell folyatni (mert Isten szerint „a vértől pedig tartózkodj”)

Például a baromfiak gigáját és ütőerét előírt hosszúságú speciális késsel (egyetlen vágással ) kell elvágni.

Ezután a vér teljes mennyiségét ki kell folyatni . Forrázni nem szabad.

Egyébként minden elvileg kósernek minősíthető állat belső szerveit meg kell vizsgálni és ha bármilyen rendellenességre vagy betegségre utaló jelet talál a sakter, azt azonnal nem kóserré nyilvánítja.

Ami az edényeket illeti. Az az edény vagy bármely eszköz ami nem kóser állatokkal kapcsolatba kerülnek, nem minősíthetők kósernak.

Most tudom , hogy ezen sokan meg fognak sértődni, de a tényekhez tartoznak. Ha a kósernak minősített vagy még nem annak, de nem zsidó érint egy állatot, az eleve nem minősíthető kósernek.
Előzmény: anyabanya (150)