Szemesi.Zsolt Creative Commons License 2006.01.21 0 0 328

Egy másik fórumon olvastaM:

 

Azon gondolkodhatunk, hogy mit miért nem raktak bele a gyárban, de egyrészt van amit utólag nem (fűtőszálak az első szélvédőbe/re), vagy csak igen költségesen (pl. szélvédőcsere) tudunk megoldani, másrészt van ami könnyedén (pl. állófűtés) de csak DRÁGÁN (200-250e) megoldható. Vagy MÉGSEM?

 

OLCSÓN is megoldható, ha az ember nyitott rá. Egy kedves ismerősőm legyártott magának 10e forintos anyagköltségből egy programozható állófűtést, én is csak akkor hittem el, amikor a kezemben fogtam, addig azt hittem kamuzik. Szerzett egy bordás aluminium tömböt (nem nagy érték), belefúrt pont egy izzítógyetyának való lukat, hozzácsavarozott az elejére meg a végére két 12 voltos filléres PC ventillátort, meg vett hozzá egy (szintén filléres) digitális órával ellátott, programozható vezérlő panelt... És az egész befér az Suzuki Swift első ülése alá. Beállítod, hogy 6:40-kor kapcsoljon be, és 7:00-kor beül a meleg mutyukijába. A költségekbe még egy kis védőelektronika is belefért, zárlat vagy túlhevülés esetére... Most tervezi, hogy vesz valami dominós telefonkártyát hozzá, és összebarkácsolja valami kodobott telefonnal, hogy a telefoncsörgetésre aktiválódjon a tízezer forintos állófűtés...

 

Neki nincsenek milliói az autóra, és nekiáll filléres szarokból programozható/távirányítható állófűtést barkácsolni. Nagyon becsülöm az ilyen embereket, és sajnálom hogy csak mutyukira futja neki, tipikus feltaláló típus, üzleti érzék nélkül, ahogy az lenni szokott.

Előzmény: Szemesi.Zsolt (327)