HM59 Creative Commons License 2006.01.21 0 0 96

Amikor jelzőőr volt az átjárókban, nem volt tizedennyi autó sem. Következésképpen, kevesebb autós között kevesebb szabálytalankodó volt.

 

A félsorompó nem állítja meg a szabálytalan autóst!!!! Nekimegy, és letöri(mindennapos eset). Még a teljes csapórudas ún. "tekerős" sorompóknak is nagyon sokan nekimennek. Pedig most már teljes hosszában fényvisszaverő táblák vannak rajtuk. Konkrét példa erre: Kiskorpád állomási sorompó. Egyik csapórúdjának november közepén nekimentek. December 24-én mindkét csapórúdját kitörték, majd január 10-én újra kitörték az egyik rudat.

Egy méter széles betonfal kiemelkedésével talán el lehetne kerülni a vonattal való ütközést. A szabálytalankodók azonban ennek is ugyanúgy nekimennének.

 

Az utóbbi években kizárólag a HSH hidraulikus sorompó-hajtóműveket telepítjük. Ezt kizárólagosan a Műszer Automatika Kft gyártja. (egyébként meg nem lehet bármit beépíteni, meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, és minősíttetni kell, mielőtt bármilyen új típusú berendezés beépítésre kerül)  

Az ára pedig attól függ leginkább, hogy ki építi meg.  Az anyag ára kis mértékben változik, attól függően, az adott cég hány darabot vásárol abban az évben.

Előzmény: Törölt nick (94)