Volt tüzér Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2525

Itt nem a gyors telepítés és a védelem gyors megteremtése volt a szempont. Sem azelőtt, sem azután ezzel a módszerrel nem találkoztam. A mezőfalvi Vega és a sárbogárdi Szenyezs lett ezzel a módszerrel telepítve. Lehet persze, hogy máshol is használták, de én ezt a két helyet láttam így megoldva. (Na jó! máshol nem is nagyon kotorásztam a kábelek után) Szerintem az lehetett az ok, hogy valaki kitalált valamit és azt ki kellett próbálni. Az a lehetőség, hogy esetleg valami miatt (pl. középjavítás) ki kell szedni a komplexumot, az senkiben fel sem merült. Mezőfalván ez a K1 antennaposztok telepítésén is látszott. Amikor telepítettük, akkor csak egy 120 tonnás daru segítségével lehetett a helyére tenni a kabint, aminek egyébként kerekei vannak. Magának a kabinnak a talapzatát valami 20 cm-rel magasabbra építették, a kabin meg nem tudott ugrani. Ráadásul a körülötte lévő töltés is úgy készült, hogy azt kemény földmunka nélkül nem is lehetett megbontani. Nemrég láttam, és hogy kiszedhessék a kabinokat, le kellett szedni a gyűrű felét. A K9 kabint miután betolták a helyére, mögéje felcsörlőztek egy 50 cm vastag acél és beton pajzsot, amit oda is hegesztettek. A füleket pedig levágták, hogy ne legyen útban. A kabin azóta is ott van, mert még nem próbálkoztak a kiszedéssel.

Visszatérve az eredeti témához. A robbanó beton gyors megoldás volt, akkor jónak is tűnt, de a kábeleket úgy kellett kitépni a kábelcsatornából.

Előzmény: Égensétáló Lukács (2524)