Hildoceras Creative Commons License 2006.01.19 0 0 535
Üdvözlet Mindenkinek, a veszprémi Múzeum által kiküldött anyagból értesültem - jobb későn, mint soha - a Fórum létezéséről. Nagy örömmel néztem végig. Jómagam Szegeden élő, az utóbbi éveket építkezéssel töltő és közben párszáz típusból kb 3000 darabot összegyűjtő emberke vagyok. (Dél-Dunántúl, Alföld, Dunakanyar) Az anyag tekintélyes hányadát be is építettem a házikóba, kerítésbe (egy mester és én követtük el, szóval a saját munka öröme is megvolt). Tennék fel néhány képet belülről. A tégla egy másik vetülete, amit nem nagyon láttam a topicban, a klinker. Kb. 100 éve gyönyörű homlokzatok készültek, egy ilyet sikerült megmentenem jó pár éve Hódmezővásárhelyen (ahova éppen padlástéglát mentem ki venni, aztán inkább a homokzatot vettem meg - egyszer még jó lesz valamire alapon). Az építésügyi előírások miatt sajnos kissé magasra kellett építeni a garázsunk homlokzatát, de azt hiszem, nem lett rossz. Az eredeti épület 1918-ban épült, Hódmezővásárhelyen lehet sokat látni a cifra zárókövekből. Erről is két kép.