ballib_a Creative Commons License 2006.01.17 0 0 77
"Bárándy Péter volt feleségét vádolja gyilkossággal a lánclevél
2006. január 17., kedd, 10:42 Index

Egy 2001-ben történt halálos közúti balesettel kapcsolatos lánclevél terjed az interneten. Szerzõje népmesei stíluselemekkel írja le a történetet, amelyben egy 26 éves lány meghalt, amikor autójával Bárándy Péter volt felesége, Kecskés Zsuzsanna terepjárójával ütközött.

Megkérdeztük az áldozat édesapját, illetve a Kecskés Zsuzsannát védõ Bánáti Jánost, mi igaz a levélbõl. Olvassa el a terjedõ levelet, aztán a tényeket is.

A körlevél

Kis magyarundorító mese - olvassátok el!!!
Olvassátok el, és küldjétek el minnél több helyre, hadd tudja meg mindenki!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez Magyarország...

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy fiú, meg egy lány. Munkájuk során megismerkedtek és egymásba szerettek. A fiú keményen dolgozott, hogy leendõ családjának és tervezett gyermeküknek anyagi biztonságot teremtsen. A lány pedig munkája mellett 3. diplomájára készült.26! évesen 3 európai nyelvbõl tett szakmai felsõfokú nyelvvizsgája után. Boldogok voltak, esküvõjüket tervezték... Ám egyik nap hazafele tartottak a karácsonyi bevásárlásból. Szeretteiknek vásároltak meglepetéseket.
Nem voltak felkészülve a szörnyûségre, mely rájuk várt. A gonosz boszorkány sokmilliós terepjárójával több, mint 50%-kal átlépve a megengedett sebességet, áttért a szemközti sávba, és a lány pici, légzsák nélküli autójába hajtott. Soha többet nem látta võlegényét.
Böbike másnap este meghalt a kórházban. Szerelme olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy lábát mai napig egy 4kg-os vas tartja, felkarja pedig egy év után forrt össze, idegsérülést hagyva maga után, mely következtében megbénult a kézfeje.

Vasorrú Bárándy Péterné (igen, az a Bárándy, akit nem is olyan rég köztársasági elnöknek akartak megtenni!!!) aznap este két család életét tette tönkre. Böbi szülei az életüket adnák, ha lányuk gyilkosát bûnösnek találnák.
Hosszú tortúra után a lány szerelmét, Balog Lászlót megvádolták azzal, hogy az õ hibája volt szerelmének halála, mivel egyikük biztonsági öve sem volt bekapcsolva, és aznap este õ vezette a lány autóját. Azé az emberé, aki vért izzadt minden nap, hogy 1 hónappal a baleset után, menyasszonya 27. születésnapján rendezett temetését végig tudja ülni a kerekesszékben!
Majd a tárgyalások következtek, melyen megtapasztalhattuk a Magyar jogrend sárba tiprását. Bárándyné Kecskés Zsuzsanna autójáról azt írta a szakértõ, hogy semmilyen mûszaki hiba nem állt fenn. Majd kértek egy másik szakértõt, aki szintén ugyanezt mondta. Ezután "magán úton" felfogadták az elsõ szakértõt, aki csodák csodájára megváltoztatta a véleményét, és a mûszaki hiba mellett érvelt. Mire az autót visszahívták, hogy újra átvizsgálhassák, sajnálattal közölték, hogy azt már megsemmisítették.
(Visvader Böbi autóját csak fél évvel késõbb adták ki, mint a banyáét)

Bizonyíték hiányában felmentették Bárándynét, akit nem mellesleg az ügyvédi kamara elnöke, Bánáti atyaúristen védett, és aki saját maga is sztárügyvédként praktizál azóta is. Eltelt néhány év.
Senki sem tudta feldolgozni a szörnyû tragédiát. Az ügyész fellebbezett. A másodfokú tárgyalást nov 10.-re tûzték ki. A fiú ismét több millió forintot kell, hogy ügyvédre költsön, aki talán felmenteti. Talán ekerülheti a börtönt...
Mert oda akarják dugni, amiért elvesztette azt az embert, akit a legjobban szeretett. A mese nagyon szomorú. És befejezést sem tudok írni, mert azt majd az élet teszi meg helyettem. De kérdem én: HOL AZ IGAZSÁG MAGYARORSZÁGON? Talán tényleg meghalt Mátyás királlyal. Mert ha egy közönséges halandó által vezetett autó Bárándyné fiát ölte volna meg, a sofõr valamelyik büntetésvégrehajtási intézményben élné le hátralevõ életét.

A tények

És most jöjjön mindaz, amit tényszerûen tudni lehet a bíróság elõtt álló, még folyamatban lévõ esetrõl.

Bárándy Péter volt felesége 2001. december 10-én, a budapesti, I. kerületi Hegyalja úton haladt Honda CR-V kisterepjárójával az Erzsébet híd felé. Este fél hétkor elvesztette uralmát gépjármûve felett, elõször felhajtott a sávokat elválasztó járdaszigetre, majd a szembejövõ forgalmi sávba sodródott, és összeütközött a Visvader Erzsébet võlegénye vezette Fiat Bravoval. Mindhárom személyt kórházba szállították, Visvader Erzsébet súlyos sérüléseket szenvedett, majd másnap a kórházban elhunyt. Võlegénye súlyos sérüléseket szendvedett.

Az elsõ fokú eljárásban két igazságügyi mûszaki szakértõ vizsgálta az ügyet, egyikük a terepjáró mûszaki hibája mellett érvelt, a másik jó állapotúnak nyilvánította az autót.
Bánáti János, Kecskés Zsuzsanna védõje, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese elmondta, elsõ fokon védencét felmentették, mivel nem tudták kizárni azt a lehetõséget, hogy mûszaki hiba okozta a balesetet. "A magyar jog szerint a bizonytalansági tényezõket a vádlott javára kell értékelni" – fogalmazott az ügyvéd.

Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen, ezért 2005 november 10-én, másodfokon is tárgyalták az ügyet. A másodfokú tárgyalás a székesfehérvári megyei bíróságon zajlott, miután az áldozat családja a fõvárosi bíróság ellen elfogultsági indítványt nyújtott be, és a bíróság helyt adott a kérésnek. A másodfokú tárgyaláson a bíró újabb mûszaki szakértõi vizsgálatot rendelt el. Az eljárás még nem zárult le.

Vélemény

Bánáti János a lánclevéllel kapcsolatban azt mondta: „Nem akarom kommentálni a szöveget, mert megértem, hogy nem lehet feldolgozni a gyermek halálát. De a szövegbõl és a leírt fordulatok alapján úgy tûnik, hogy az elhunyt szüleitõl származik az írás.”

Visvader Béla, az elhunyt édesapja azt mondta, nem a család írta a levelet, nem is ismeri a lánclevél szövegét, de valószínûsíti, valaki azt a nyílt levelet fogalmazta át, amit 2004 márciusában Bárándy Péternek címezve a Veszprém megyei Naplóban jelentetett meg az apróhirdetés rovatban. A nyílt levelet a Jobbik Magyarország is lehozta weboldalán, itt olvasható.

A gyászoló apa elmondta, pszichiátrián kezelték és megállapították, hogy kóros gyászreakcióban szenved, naponta többször kimegy a temetõbe. A mai napig nem tudja feldolgozni lánya halálát, akinek 26 évesen egy külkereskedelmi és egy közgazdasági diplomája volt, a baleset elõtt az Államigazgatási Fõiskolára járt. A bíróságon Dr. Grespik László, a MIÉP képviselõjelöltje látja el a család képviseletét."